BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,14
HABER /  POLİTİKA

Talabani ve Hamasa veto

Celal Talabani ve Hamas AK Parti'nin büyük kongresine davet edilmedi.

Abone ol

Son dönemde Türkiye'ye karşı tehditvari açıklamalarıyla şimşekleri üzerine çeken Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den sonra AK Parti'den de veto yedi.

AK Parti, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ı kongreye davet ederken, Talabani'yi pas geçti. Cumhurbaşkanı Sezer'in aylardır randevu vermediği Talabani'ye bir ambargo da AK Parti'den geldi. AK Parti, terör örgütüne yönelik çıkışları ve Türkiye'yi tehdit eden sözleri nedeniyle tepkileri üzerine çeken Talabani'yi kongreye davet etmedi.

AK Parti, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'a ise davetiye gönderdi. Kongre için binlerce davetiye bastıran parti yönetimi, davet listesinde Irak Devlet Başkanı Talabani'ye ambargo uyguladı. Son olarak, Türkiye'yi Irak'ın içişlerine müdahale etmekle suçlayan Talabani, bundan vazgeçilmemesi halinde Irak'ın da aynı şekilde karşılık vereceğini ve Türkiye'deki muhalif güçleri destekleyeceği tehditinde bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Sezer de, aylardır Ankara'ya gelmek isteyen Talabani'ye randevu vermiyor. Talabani'nin 'Irak Cumhurbaşkanı' sıfatıyla Türkiye'yi ziyaret etme isteği Çankaya Köşkü'ne takılmıştı. Sezer'den sonra AK Parti de Talabani'yi kongreye davet etmeyerek, tepkisini ortaya koydu. Kongreye davet edilen Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın ise mazeret bildirerek, kongreye katılmayacağı öğrenildi. AK Parti, Filistin'de iktidarda olan HAMAS'ı ise kongreye davet etmedi.