BIST 9.126
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.325,28
HABER /  GÜNCEL

Taksim'de sakin gece

Taksim ve çevresi dün gecenin aksine sakin bir gece geçiriyor.

Abone ol

Dün yoğun çatışmalara sahne olan Taksim, sakin bir gece geçiriyor.Mesai saatinin bitimiyle meydandaki kalabalık çoğaldı.

Meydandaki kalabalık arasında, dün Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde avukatların gözaltına alınmasını protesto eden Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatlar da vardı.

Taksim Meydanı'na, üzerlerindeki cübbeleriyle gelen avukatlar, ellerinde "Her yer Taksim, her yer direniş" pankartları taşıdı.Grup adına açıklama yapan Süleyman Ökten, 15 gün önce başlayan gösterilerin büyüyerek devam ettiğini söyledi.

Protestoların polis tarafından şiddet uygulanarak bastırılmaya çalışıldığını öne süren Ökten, "Yapılan bu müdahaleleri protesto etmek isteyen avukat arkadaşlarımız da dün Çağlayan Adliyesi'nde gözaltına alındı. Avukatların bu tür müdahaleye maruz kalması kabul edilemez. Meslektaşlarımız gece serbest bırakılmış olsa da bu durum olayın vahametini ortadan kaldırmış olmaz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından bir süre slogan atan gruptakiler, eylemcilere destek vermek amacıyla Gezi Parkı'na gitti.

OTURMA EYLEMİ

Öte yandan aralarında sanatçı ve CHP'li vekillerin de olduğu bir grup, oturma eylemi yaptı. Polisi harekete geçiren eylem sonlandırılmazsa müdahale olabileceği belirtildi.