BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Taksim'de Gezi Parkı alarmı

Hatay'da devam eden olayların ardından polis İstanbul'da önlem aldı. Gezi Parkı bir kez daha yayalara kapatıldı.

Abone ol

İNTERNET HABER - Hatay, Ankara, İstanbul, İzmir, Eskişehir... Gezi Parkı ile başlayan ve bir kaç aydır son bulan gösteriler bir kez daha alevlendi. Taksim Dayanışması ve çeşitli STK'lar Ahmet Atakan'ın ölümünü protesto etmek için sosyal medya üzerinden çağrı yaptı. Saat 19'da toplanmaya başlayan gruba polis müdahale etti, kovalamaca gece boyu sürdü.

Hatay'daki gösterilerde hayatını kaybeden Ahmet Atakan için İstanbul ve Ankara'da gösteriler düzenleniyor. Sosyal medya üzerinden yapılan çağrılar üzerine İstanbul'da göstericiler Taksim'de toplanma kararı aldı. Polis, göstericilerin meydanda toplanmalarına izin vermedi ve dağılın anonsu yaptı.

İLK MÜDAHALE SIRASELVİLER'DE

Polis, göstericilerin Taksim meydanına girişine izin vermezken İstiklal Caddesi'ni de kapattı. Bu arada bazı göstericiler bu kez Sıraselviler'de bir araya gelerek barikat kurdu. Polis, dağılın anonsu yaptıktan sonra Sıraselviler'de göstericilere müdahale etti. Bu sırada kullanılan yoğun gaz nedeniyle bazı vatandaşların rahatsızlandığı gözlendi.

TAKSİM ATEŞ TOPUNA DÖNDÜ- FOTO GALERİ

taksim-mudahale.jpeg


PLASTİK MERMİ KULLANILDI İDDİASI

Polisin bu ilk müdahalesinin ardından göstericiler, Taksim'in ara sokaklarına dağıldı. Hemen hemen tüm ara sokaklarda göstericilere müdahale eden polise, evlerinde bulunan bazı vatandaşlar tepki gösterdi. Bu arada sosyal medyada polisin gösteriler sırasında plastik mermi kullandığı iddia edildi.

67.20130911001358.jpg 

KAPTAN UYARDI: BATARIZ

Bu arada Taksim'e geçmek isteyen bin kişiden gazla kalabalık grup, şehirhatları vapuruna yönelince vapur kaptanı '1200'den fazla kişi binmesin batarız' diye yolcuları uyardı. Vapur daha sonra yolcusunu alarak Karaköy'e doğru hareket etti. Kadıköy'de iskelede kalanlar ise çarşıya doğru yürüyüşe geçti. 

77.20130911005659.jpg


TAKSİM BOŞALDI

Polis müdahalesi Taksim'i tamamen boşalttı. İstiklal Caddesi dahil Taksim'de, göstericiler ile polisin dışında kimse kalmadı. Bu arada polis telsizlerinden sürekli gaz kullanımı konusunda uyarı yapılıyor. Bu arada polisin, gazetecilerin görüntü almasına vermediği belirtiliyor.




GECENİN BİLANÇOSU AĞIR: 41 GÖZALTI

Göstericiler gecenin ilerleyen saatlerinde Odakule'de yola barikat kurdu, ateşe verdi. Polis, anonsun ardından göstericilere yine biber gazıyla müdahale etti. İstanbul Barosu çıkan olaylarda 41 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.


fft16_mf1641039.jpeg


NELER YAŞANDI? 

Her şey Taksim Dayanışması üyelerinden Tayfun Kahraman'ın, Hatay'daki olaylar üzerine toplantı yaptıklarını ve Ahmet Atakan için Taksim'de toplanma kararı aldıklarını açıklamasıyla başladı. Polis Taksim'de Gezi Parkı etrafından yoğun güvenlik önlemleri alındı. Gezi Parkı bir kez daha yayalara kapatıldı.



MİLLETVEKİLLERİ DEVREDE

Sıraselviler'deki müdahalenin ardından göstericiler bir kez daha Galatasaray Lisesi önünde toplandı. Aralarında BDP'li Sırrı Süreyya Önder'in de bulunduğu grup, Taksim'e doğru yürüyüşe geçti. Polis grubun yürüyüşüne izin vermezken, eyleme destek veren CHP milletvekilleri Müslim Sarı ve Melda Okur ile BDP ’li milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Levent Tüzel ve Sabahat Tuncel, vatandaşlarla birlikte basın açıklaması yaptı.

56.20130911005526.jpg
 

DÜNYADA DA ÇAĞRI

Bu arada Ahmet Atakan için bu akşam saatlerinde ABD'nin birçok kentinin yanı sıra Toronto ve Barselona'da da gösteriler düzenlenmesi planlanıyor. Sosyal medya üzerinden yapılan duyuruda, gösterilerin Türk konsolosluklarının önünde ya da kent meydanlarında yapılacağı belirtildi.