BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Suriyeli mülteciler oy mu kullanacak? Bomba iddia!

Suriye'den gelen 250 bin mültecinin yerel seçimlerde oy vereceği iddiaları ayyuka çıktı. Ortaya çıkan bir kayıtta bu iddiaya yeni bir boyuk kazandırdı.

Abone ol

İNTERNET HABER- Suriye’den Türkiye’ye 250 bini aşkın sığınmacı geldi. Sığınmacılar için Hatay, Şanlıurfa, Gaziantep, Omsaniye ve Adana olmak üzere birçok şehirde konteyner kent ve çadır kent kuruldu.

Peki bu binlerce Suriyeli mülteci 2014 yerel seçimlerinde oy mu kullanacak? İşte yok artık dedirten iddia;

Türkiye’ye getirilen mültecilerin 2014 yerel seçimlerinde oy kullanacağı iddiası gündemden düşmüyor. İnternette yer bulan bir tablo Suriyeli oldukları anlaşılan vatandaşlarıun Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nde adlarının olduğunu gösteriyor.

BU DOĞRU MU?

sur.20130904160652.jpg

Nüfus İl Müdürlüğü’nün Mersin’in Yenişehir ilçesinin Mahalle Muhtarlığı sayfasına ait yayınlanan bir tabloda Suriyeli vatandaşların muhtarlıkta ikamet ettiğine dair bilgi ve isimleri yer alıyor. Mültecilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi kapsamında yer alması akla yerel seçimlerde oy kullanabilecekler mi sorusunu getiriyor.

CHP VEKİLİ İDDİA ETMİŞTİ

Daha önce CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Suriye’deki iç karışıklıktan kaçarak Türkiye’ye gelen Suriyeli sığınmacıların önümüzdeki seçimlerde oy kullandırmak amacıyla Türk vatandaşlığına geçirildiklerine dair şikayet aldıklarını söylemiş ve şunları eklemişti;
“Son günlerde vatandaşlarımızdan, ülkemize gelen Suriyeli sığınmacıların önümüzdeki seçimlerde oy kullandırmak amacıyla Türk vatandaşlığına geçirildiklerine dair çok fazla şikayet alıyoruz. Bu iddialar doğru mudur? AKP’nin daha önce de ‘taşıma seçmenle’, sandık hileleri ile seçim ve sandık güvenliğine gölge düşürdüğünü biliyoruz.


İZMİR'DE SEÇMEN OLACAKLAR İDDİASI

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler de AKP’nin Suriyeli mültecileri İzmir’den seçmen yapacağını iddia ederek, “Suriye’den gelen mülteciler, seçimi değiştirmek üzere mahallelere serpiştirildi. Burada olmadıkları halde bilgisayar marifetiyle buraya geldiler, seçimde de oy kullanacaklar. Bu tür küçük operasyonlarla sonucu değiştirecekler” demişti.