BIST 9.530
DOLAR 32,46
EURO 34,79
ALTIN 2.477,93
HABER /  POLİTİKA

Suriyeli çocuk Erdoğan'a bakın ne dedi?

Başbakan Erdoğan, Türkiye'ye gelen yabancı çocukları kabul etti. Suriyeli minik Ömer'in sözleri Erdoğan'ı duygulandırdı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, 23 Nisan Çocuk Bayramı etkinliğinde yabancı ülkelerden gelen çocuklara kısa bir konuşma yaparak hediye dağıttı. Sıra Suriyeli minik çocuğa geldiğinde ise adının Ömer Nakşibendi olduğu öğrenilen çocuk Erdoğan'ın kulağına bir şeyler fısıldadı. Erdoğan'ın ise duygulandığı gözlerden kaçmadı.

Herkesin bir anda pür dikkat kesildiği konuşma sonrası Suriyeli Ömer, İstiklal Marşını ezbere okudu. Erdoğan, İstiklal Marşı'nı okuyan çocuğu öptü. Erdoğan ayrıca gazetecilere dönerek, "Suriyeli ama İstiklal Marşı'nı bizden iyi okuyor." dedi.

14 ÜLKEDEN GELEN ÇOCUKLARA SESLENDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında TRT çocuk şenliği münasebetiyle ülkemize gelen yabancı çocukları ve TRT heyetini kabul etti. Erdoğan, burada 14 ülkeden gelen çocuklara hitaben yaptığı konuşmada adalet vurgusu yaptı.

İlk olarak çocuklara "Türkiye'ye hoş geldiniz, ülkemize neşe getirdiniz, heyecanımıza heyecan kattınız. Burada ülkemizde bulunmanızdan ötürü sevincimize ortak olmanızda ötürü hepinize şahsım milletim ülkem adına teşekkür ediyorum. Sizin şahsınızda bütün dünya çocuklarının bayramını kutluyor dünyadaki tüm çocukların gözlerinden öpüyorum. Bütün çocuklara barış dolu mutluluk dolu bir dünya temenni ediyorum. Özellikle burada bulunduğunuz süre içinde çok keyifli anlar yaşamanızı ömür boyu sürecek arkadaşlıkların kardeşliklerin oluşmasına bu ziyaretinizin vesile olmasını diliyorum." dedi.

"23 NİSAN DÜNYADAKİ İLK VE TEK ÇOCUK BAYRAMI"

23 Nisan'ın çok önemli bir tarih olduğunu belirten Erdoğan, "23 Nisan Çocuk Bayramı dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramıdır. Bu tarih aynı zamanda ülkemizde milli egemenliğin temelinin atıldığı bir tarihtir. Bizler millet olarak büyük mücadeleler sonrasında tesis ettiğimiz barışı zorlu şartlar sonrasında elde ettiğimiz bağımsızlığımızı tüm dünya çocukları ile paylaşıyoruz. Bugün 23 Nisan değil ama haftasına girmiş bulunuyoruz. Bu hafta içerisinde ülkemizin birçok yerinde birçok etkinliklerle bunu kutluyoruz. Kutlamaya devam edeceğz. 23 Nisan'da bu işin finalinin zirvesini yapmış olacağız." ifadelerini kullandı.

"İSTİYORUZ Kİ BİZİM YAŞADIĞIMIZ ZORLUKLARI ÇOCUKLARIMIZ YAŞAMASIN"

Erdoğan, şöyle devam etti: "İstiyoruz ki bizlerin yaşadığı zorlukları çocuklarımız yaşamasın. Barışın egemen olduğu bir dünyayı paylaşsınlar. Bütün derdimiz bu. İstiyoruz ki çocuklarımız savaşın çatışmaların kavgaların olmadığı çok daha güzel huzurlu çok daha neşeli bir dünyada yaşasınlar. Dünyanın özellikle barış içinde olmasının en önemli şartı; adaleti sağlamak, aramızdaki sevgiyi çoğaltmaktır. Zira dünyamız çok büyük ve burada hepimize yer var. Bundan kimsenin endişesi olmasın.

Hepimize yetecek kadar mutluluk var. Adalet olursa paylaşma olursa dayanışma olursa inanıyorum ki dünyamız bütün insanların çocukların kardeşçe barış içinde mutlu huzurlu yaşayacağı cennet gibi bir yere dönüşecektir. İnşallah sizler yarın bir siyasetçi olabilirsiniz, birer sanatçı olabilirsiniz, bilim adamı, öğretmen, doktor veya başka bir meslekte veya konumda olabilirsiniz ve olacaksınız da. İşte o zaman bizim bıraktığımız eksiklileri giderecek bizim yanlışlarımızı düzeltecek sizlerden sonra gelecek nesiller için sizler çok daha adaletli çok daha güzel bir dünya kuracaksınız. Zira bizim bugün bulduklarımızın çok daha ötesini sizler yakalayacaksınız. Her gün dünya gelişerek gerek bilişim teknolojisi ile gerekse de eksikliklerin giderilmesi ile bilimde sanatta teknolojide çok daha ileri bir yere doğru dünya hızla gelişiyor ve ilerliyor. Ben sizlerin o temiz yüreklerine, o saf yüreklerine kesinlikle güveniyorum. Hele hele gözlerinizden o yansıyan sevgi, dostluk, barış bizim geleceğimizin teminatıdır. Samimiyet pırıltısı ve güvenimi bu daha pekiştiriyor. Unutmayın sizler ülkelerinizi kültür elçilerisiniz. Böyle bir misyonu üstlenmiş vaziyettesiniz. Birbirinizle dostluğunuzu devam ettirin, haberleşmeyi ihmal etmeyin. Muhakkak birbirlerinizin telefonlarını alın. Bu ziyaretiniz bittikten sonra da bu arkadaşlığınız aynen devam etsin. Ailelerinize, kardeşlerinize arkadaşlarınızı selamlarımızı sevgilerimizi muhakkak iletin."

ÇOCUKLARA DOLMA KALEM HEDİYE ETTİ

Ardından kabule gelen öğrenciler tek tek sahneye çıkarak Erdoğan'a hediye takdim etti. Erdoğan da çocuklara dolma kalem hediye etti.

Sırasıyla sahneye Belarus, Çek Cumhuriyeti, Çin Halk Cumhuriyeti, Güney Kore, Hindistan, Japonya, Karadağ Cumhuriyeti, Kırgızistan, Macaristan, Maldivler, Seyşeller, Suriye, Yemen ve Türkiye'den gelen çocuklar çıktı.

HİNDİSTAN'DAN TABLO, JAPONYA'DAN TAİKO

Hindistan'dan gelen çocuk bir bir tablo hediye ederken, Japonya'dan gelen küçük misafir ise geleneksel Japon çalgılarından olan taiko isimli bir davul verdi. Erdoğan, çocuk yanına gelince davula eliyle vurdu.

SURİYELİ ÇOCUK İSTİKLAL MARŞI'NI OKUDU

Daha sonra sahneye çıkan Suriyeli Ömer Nakşibendi isimli bir çocuk ise Türkçe olarak İstiklal Marşı'nı okudu. Erdoğan, İstiklal Marşı'nı okuyan çocuğu öptü. Erdoğan ayrıca gazetecilere dönerek, "Suriyeli ama İstiklal Marşı'nı bizden iyi okuyor." dedi.

byk.20140417133313.jpg

(Suriyeli 6 yaşındaki Ömer Nakşibendi de Başbakan Erdoğan'a bir buket çiçek hediye etti)  

Suriyeli Ömer Nakşibendi isimli çocuğun aslen Halepli olduğu, Suriye'de çıkan iç savaşın ardından Türkiye'ye geldiği ve Nizip konteyner kentinde yaşadığı öğrenildi. 6,5 yaşında olan Ömer'in 5 kardeşi olduğu, 2 yıldır kampta gittiği okulda Türkçe'yi anaokulunda öğrendiği öğrenildi. Ömer'in bir kardeşinin de çatışmalarda yaralandığı kaydedildi.

Öte yandan sahneye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın torunu Şamil Yeter de çıktı. Çocuklar daha sonra merdivenlerde Erdoğan ile fotoğraf çektirdi.
byk.20140417144456.jpg

<<<TÖRENDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN>>>