BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.427,83
HABER /  GÜNCEL

Suriye harekatında son durum savaş uçakları hedefleri vurdu

Dünyanın beklediği Türkiye'nin Suriye operasyonu resmen başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan haberi Twitter'dan son dakika olarak duyurdu. Türk Savaş uçakları Suriye’de Resulayn’daki hedefleri vurdu. Dünyanın gözü Suriye'ye çevrildi. Sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Abone ol

TÜRKİYE, Fırat'ın doğusundaki terör hedeflerine yönelik uzun zamandır planlanan askeri harekata dün ilk stardı verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu operasyonla birlikte önceden belirlenen 181 hedef ateş altına alınırken saat 22.30 sularında ise kara harekatına başlandı.

Barış Pınarı Harekatı kapsamında, Tel Abyad'daki terör hedefleri dün öğleden sonra yoğun ateş altına alındı. Ayn İsa ilçesi çevresindeki Rami Hava Üssü ve cephaneliği ile Aluk, Mustel, Esadiye, Fender ve Huşan köylerindeki terör örgütü hedefleri ve Resulayn ilçesi ile bazı çevre köyler ile Derik ve Kamışlı ilçeleri kırsalındaki terörist unsurlar savaş uçaklarınca bombalandı. 

Kara harekatı başladı

Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekatı'nda kara harekatının dün gece saat 22.30 sularında başladığını duyurdu. Bakanlığın twitter adresinden Türkçe ve İngilizce yapılan açıklamada Fırat'ın doğusunda kara harekatının başladığı belirtildi.


Komandolar ilerliyor

Milli Savunma Bakanlığınca (MSB), Barış Pınarı Harekatı'na katılan komandoların Fırat'ın doğusunda ilerlemeye devam ettiği bildirildi. MSB'nin Twitter hesabından Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin açıklamada bulunuldu. Açıklamada, "Barış Pınarı Harekatı'na katılan kahraman komandolarımız, Fırat'ın doğusunda ilerlemeye devam ediyor." ifadesi kullanıldı.

Resulayn ve Tel Abyad'a girildi iddiası

Milli Savunma Bakanlığı'nın açıklamasından kısa süre sonra kara harekatında PKK/PYD için iki kritik bölge olan Resulayn ve Tel Abyad'a kara kuvvetlerinin dört koldan girdiği kaydedildi.

İncirlik'te hareketlilik sürüyor

Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasıyla Adana'daki İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığındaki hava hareketliliğinin sürdüğü gözlendi.

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla Barış Pınarı Harekatı'nın başlatılmasının ardından İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığında da hareketlilik yaşandı.

Üste, 20.00-22.00 saatlerinde savaş uçaklarının iniş ve kalkış yaptığı görüldü.

Takviye devam ediyor

(TSK) tarafından Suriye sınırındaki askeri birliklere zırhlı personel taşıyıcılar ile komando takviyesi yapıldı.

Türkiye'deki çeşitli birliklerden gönderilen zırhlı personel taşıyıcılar ile komando birlikleri, Hatay'ın Hassa ilçesine ulaştı.

Güvenlik önlemleri altında ilerleyen komandolar ve araçların, Suriye sınırındaki birliklere takviye amaçlı gönderildiği öğrenildi.

Barış Pınarı Harekatı Koordinasyon Toplantısı yapıldı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında "Barış Pınarı Harekatı Koordinasyon Toplantısı" yapıldı.Bu arada Cumhurbaşkanlığından, Milli Savunma Bakanı Akar'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a harekata ilişkin bilgi verdiği ana ait fotoğraf da paylaşıldı.

Milli Savunma Bakanlığı: Sadece teröristler hedef alınıyor

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin, "Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı'nda olduğu gibi sadece teröristler hedef alınmaktadır." ifadelerini kullanıldı.

Etekli teröristler kaçacak delik arıyor

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Barış Pınarı Harekatı'nı resmen başlatması, YPG işgali altında bulunan bölgelerde büyük bir paniğin fitilini ateşledi.

Amerika'nın bölgeden ayrılmasıyla yalnız kalan terör örgütü YPG, Esad rejiminden de istediği desteği alamayınca, kirli bir algı çalışması içerisine girdi. Teröristler, etek giyerek kendilerine sivil görünümü vermeye çalışıyor.

Teröristler lastik yakarak İHA'ları engellemeye çalışıyor

Harekatın başlatılmasının ardından Ceylanpınar ilçesinin karşısında bulunan Rasulayn'daki terör örgütü mensuplarında paniğe yol açtı. 

TSK'nın bölgeden İnsansız Hava Aracı (İHA) aracılığıyla görüntü almasını engellemeye çalışan terör örgütü mensuplarının sınıra yakın bölgelerde lastik yaktıkları, ateşler nedeniyle gökyüzünde siyah bulutların oluştuğu görüldü. 

Akçakale sokaklarında mehter marşı vatandaşlara uyarı

Bu arada, Akçakale sokaklarında mehter marşları duyuluyor.Öte yandan, Akçakale'deki vatandaşlara da uyarılar yapılıyor.

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı operasyonu

Sınır hattında ilk olarak 120, sonrasında 450 kilometrelik bölgenin teröristlerden temizleneceği Barış Pınarı, Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı operasyonu unvanını taşıyor.

SDG ABD'den uçuşa yasak bölge istedi

Reuters, Suriye Demokratik Güçleri'nin ABD'den Türkiye'nin saldırılarını durdurmak için Suriye'nin kuzeydoğusunda 'uçuşa yasak bölge' ilan edilmesini istediğini belirtti.

TSK'nın Fırat'ın Doğusuna harekatını hedefleri 

YPG/PKK'nın Türkiye'nin sınır illeriyle temasını kesecek, elindeki silahların türü ve menzili nedeniyle potansiyel tehdidini ortadan kaldıracak. Harekat, 3 milyon kadar Suriyeli için güvenli bölge oluşturulmasına imkan sağlayarak, sığınmacıların geri dönüşünün önünü açacak. Suriye'nin üçte birini işgal eden örgütün, ülkenin birliği ve toprak bütünlüğüne arz ettiği tehlike de bertaraf edilmiş olacak.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın harekat emrini verdiği an
Foto Galeri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın harekat emrini verdiği an Galeriye Gözat