BIST 9.769
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.431,42
HABER /  GÜNCEL

Suriye Bağımsız Kürt Rabıtası Başkanı'ndan PKK/YPG açıklaması

Fırat'ın doğusunda yaşanan gelişmeleri tartışmak ve değerlendirmek maksadıyla Şanlıurfa'da konuşan Suriye Bağımsız Kürt Rabıtası Başkanı Abdulaziz Temo açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Suriye Bağımsız Kürt Rabıtası Başkanı Abdulaziz Temo, yaptığı açıklamada "Terör örgütü YPG/PKK'yı kim Suriye'den çıkarır veya bu yönde bir karar alırsa, biz bu müdahaleleri destekliyoruz. Bu tür müdahalelerden de mutluluk duyarız." ifadelerine yer verdi.

Suriye Bağımsız Kürt Rabıtası’nın organizasyonuyla bugün Şanlıurfa'da bir Çalıştay'da konuşan Temo, "Bugün Bağımsız Suriye Kürtleri Derneği, olarak burada yaklaşık 40 kişi ile toplandık. Toplanmamızın amacı ise Suriye’deki Kürtlerin durumu ne olacak, geleceği ne olacak bunu konuşmak için bir araya geldik. Bugün ki toplantıda karar aldık, YPG’yi terör örgütü olarak kabul ettik. Onlar Kürt ulusuna hizmet etmiyorlar, oradaki insanlara zulmediyorlar." dedi.

YPG bizim temsilcimiz olamaz
Temo: "Suriye'de bizi YPG/PKK temsil etmiyor, Kandil'den ülkemize geldiler, yöneticilerini de tanıyoruz, kim olduklarını biliyoruz. Hiçbir şekilde bizi Suriye'de temsil edemezler. Suriye'de küçük çocukların eline silah verip savaştıran YPG bizim temsilcimiz olamaz." şeklinde konuştu.