BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,99
ALTIN 2.420,94
HABER /  GÜNCEL

Suna Selen kaç yaşında gençliği nasıldı Suna Selen kimdir?

62 yıldır tiyatro oyuncusu olan usta isim Suna Selen son hali ile büyük beğeni topladı. Dizilerde beyaz saçlı olduğum için hep öldürüyorlar diyen Suna Selen, siyah saçları ile beğeni topladı. 82 yaşında olan Suna Selen aslen İstanbul doğumlu. iki evlilik yapan Suna Selen'in ilk eşi Münir Özkul ikinci eşi ise Güner Sümer oldu. Güner Özkul, Sinan Sümer adında iki çocuğu oldu.

Abone ol

Birçok tiyatro oyununda ve sinema filminde rol alan usta isim Suna Selen'in hayatı merak konusu oldu. Ses getiren bir çok sinema filminde rol alan Suna Selen 82 yaşında ve İstanbul doğumlu. Beyaz saçlarını koyu renk yapan Suna Selen, artık dizilerde beni erkenden öldürmeyecekler diyerek yeni saçlarını gösterdi. İki evlilik yapan Suna Selen'in ilk eşi Münir Özkul ikinci eşi ise Güner Sümer oldu. Güner Özkul, Sinan Sümer adında iki çocuğu oldu.

Suna Selen kimdir: Suna Selen, 1 Temmuz 1939 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. İstanbul Atatürk Kız Lisesi’ni bitirdikten sonra Beşiktaş Belediye Konservatuarı Tiyatro Bölümünden mezun olmuştur. Devlet Tiyatrosu oyuncusu olan Suna Selen, aynı zamanda sanat yönetmenliği yapmakta olup, üniversitede 1 yıl Akademik Resim, 1 yıl Hukuk, 1 yıl Felsefe-Sosyoloji eğitimi almıştır.

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur. Bir dönem de modellik yapmıştır.

Yeni 50 Türk lirasının arka yüzündeki Fatma Aliye Hanım, Suna Selen’in anneannesidir.

Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler filminde canlandırdığı kötü kraliçe rolü ile izleyicilerin hafızasına kazınan, büyük karakter oyuncusu Suna Selen, güzelliği, keskin mimikleri ve oyunculuk gücü ile sinemamızın en önemli karakter oyuncularından biridir.

Zincirbozan filminde Rahşan Ecevit’i canlandıran Suna Selen, birçok sinema filmi ve dizide rol almıştır.

Kendisi son olarak New York’da Beş Minare, Kara Murat Mora’nın Ateşi ve Devrimden Sonra adlı sinema filminde oynamıştır. Oyunculuk kariyerine Hayat Devam Ediyor adlı dizi film ile devam etmiştir.

1.evliliği : Suna Selen, Münir Özkul ile 6 yılı evli olmak üzere 14 yıl beraber yaşadılar, bu evlilikten Güner Özkul (d. 1 Şubat 1966) adında bir kızı olmuştur. Kızları sekiz yaşındayken, çift boşanma kararı almıştır.1974’de boşandılar.

2. evliliği: sinema oyuncusu, oyun yazarı Güner Sümer’le bir süre evli kalmıştır. Bu evliliğinden Sinan Sümer (d. 2 Kasım, 1975) adında bir oğlu vardır.