BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,86
ALTIN 2.429,04
HABER /  SEÇİM

Süleyman Soylu'dan genel seçim açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'dan 2015 Genel Seçimleri'ne saatler kala Trabzon'dan açıklamalar geldi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, yarın yapılacak genel seçimin önemine işaret ederek, "Bu ülkede normal bir seçime gitmiyoruz, bir kader seçimine gidiyoruz. Yüzyılımızın en önemli seçimlerinden birine gidiyoruz" dedi.

Soylu, Akçaabat ilçesinde düzenlenen "Sevgi Yürüyüşü"ne katıldı.

Buradan Of ilçesine geçen Soylu, araç konvoyu eşliğinde Sürmene, Araklı ve Arsin ilçelerinde vatandaşları selamladı.

Soylu, partisince Yomra ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son 13 yılda bir çok badireler atlattığını ve bugün ayaklarının üzerinde sağlam şekilde durduğunu vurguladı.

AK Parti iktidarlarından önce milletin özgürlükleri, inançları, mezhepleri ve etnik kökenleri yüzünden ötekileştirildiğini, kendilerinin buna son verdiğini ifade eden Soylu, yarınki seçimin önemine dikkati çekti. Soylu, "Biz sadece bir seçime gitmiyoruz. Bu seçimde sadece AK Parti'ye oy verilmeyecek, rahmetli Menderes'e, rahmetli Özal'a, rahmetli Erbakan'a da oy verilecek" diye konuştu.

Son 13 yıldır Türkiye'de bir çok devrimin altına imza atıldığını anımsatan Soylu, şöyle devam etti:

"Bu ülkede ekonomik açıklar kapatıldı. İnsanlarımıza sahip çıktık. Demokratik açığımızı, altyapı yatırım açığını, özgüven açığını kapattık. Bugün dünyanın 70 ülkesine gittiğiniz zaman vize istemiyorlar, nüfus kağıdıyla gidiliyor. Gümrük memurları bizim pasaportumuzu gördüğü zaman saygıyla ayağa kalkıyor. Bu ülkede normal bir seçime gitmiyoruz, bir kader seçimine gidiyoruz, yüzyılımızın en önemli seçimlerinden birine gidiyoruz. Türkiye 13 yılda büyük kazanımlar elde etti. Bu kazanımların kaybolmaması lazım. Büyük bir baskıyla karşı karşıya bırakıyorlar bizi. Hep beraber bir araya geldiler. Muhalefet de elini ovuşturuyor. Birbirlerine hiç dokunmuyorlar, yapışık kardeş olmuşlar. Ne bekliyorlar, koalisyona geleceğiz, HDP bizi dışarıdan destekleyecek. Avucunuzu yalarsınız, avucunuzu."

YEGANE ÜLKE TÜRKİYE

Soylu, Türkiye'nin dünyadaki mağdur, mazlum, hak ve adalet sesi arayanlar için bir ışık olduğunu kaydederek, "Dünyadaki haksızlıklara 'dur' diyebilecek yegane ülkedir Türkiye" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin önündeki 24 saati hesap edemeyen bir ülke konumundan artık 2023'ü, 2053'ü, 2071'i hesap eden bir ülke haline geldiğini dile getiren Soylu, "Çıldırıyorlar, kıskanıyorlar, patlıyorlar. Türkiye'nin ayakları üzerinde olmasını istemiyorlar" dedi.

Soylu, hiçbir zaman popülist politika uygulamadıklarını belirterek, 2015-2019 yıllarının emeklilerin yılı olacağını, bundan hiç kimsenin endişe etmemesi gerektiğini söyledi.