BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.324,78
HABER /  POLİTİKA

Süleyman Soylu: Yedi düvel bizle uğraşıyor

TRABZON'da iftara katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada yaptığı konuşmada terör örgütlerine destek çıkan ülkelere mesaj verdi.

Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Yedi düvel bizle uğraşıyor ama Allah'a şükürler olsun ki Türkiye'nin bileğini bükmeye kimsenin gücü yetmiyor." dedi.

Soylu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Gaziosmanpaşa Belediyesi iş birliğinde Ortahisar ilçesine bağlı İnönü Mahallesi'ndeki Yavuz Selim Stadı'nda düzenlenen "Kardeşlik İftarı"nda yaptığı konuşmada, vatandaşların ramazanını tebrik ederek, "Allah aziz milletimize ve bütün Müslümanlara ağız tadıyla bayramlara, nice ramazanlara kardeşlik, birlik ve beraberlik içerisinde ulaşmayı nasip etsin." diye konuştu.

Şırnak Şenoba'da helikopter kazasında şehit düşen Tümgeneral Aydoğan Aydın başta olmak üzere bütün yiğitlere Cenab-ı Allah'tan rahmet dileyen Soylu, "Allah, başta aileleri olmak üzere bu güzel milleti onlarla cennette buluşturur inşallah." ifadelerini kullandı.


ALLAH ONLARIN AYAKLARINI TAŞTAN ESİRGESİN

Soylu, Trabzon'da bir alışveriş merkezinde organize edilen, "İslam Bilim Medeniyetinin Hazineleri: Altın Çağda Bilim" sergisinin açılışına katıldığını anımsatarak, anne ve babalara özellikle okul çağındaki çocuklarını sergiye götürmelerini önerdi.

Sergide, ecdadının 14 yüzyıl önce icat ettiği eserlerin yer aldığını vurgulayan Soylu, şöyle devam etti:

"Baksınlar ki bu coğrafyanın insanları neler ortaya koymuşlar, neler icat etmişler, bugün yapılanların en önemli temellerini o gün nasıl atmışlar ve bizim bugün neler yapabileceğimizi, neler ortaya koyabileceğimizi bir kez daha görsünler. Biz çocuklarımızı büyütürken sadece onlara ahlak, fazilet, büyüklerimize saygıyı, küçüklerimize sevgiyi, vatan sevgisini öğretmeyeceğiz. Onların ötesinde onlara ufuk vereceğiz, yapmaları gerekenleri vereceğiz. Yedi düvel bizle uğraşıyor ama Allah'a şükürler olsun ki Türkiye'nin bileğini bükmeye kimsenin gücü yetmiyor."


Soylu, 10 bin güvenlik görevlisinin Diyarbakır, Lice, Hani, Kocaköy ve Bingöl kırsalında operasyon yaptığını anımsatarak, şunları söyledi:

"Sizden, jandarmamıza, polisimize ve korucumuza dua etmenizi istiyorum. Allah onların ayaklarını taştan esirgesin. Hiç merak etmeyin inançları, kararlılıkları, moralleri en üst noktadadır. Milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine, şu dinlediğimiz Ezan-ı Muhammediye'ye ve hep beraber onun gönderde olduğundan onur duyduğumuz ayyıldızlı bayrağımıza kim kem gözle bakarsa gereğini yerine getirecek bir neslimiz var, hiçbir endişe etmeyin. Türkiye'de huzurumuzu, kardeşliğimizi ortaya koyabilmek için bir taraftan çalışacağız, gayret göstereceğiz diğer taraftan da ellerimizi semaya açıp Cenab-ı Allah'a hem şükredeceğiz hem de dua edeceğiz."

BEKLE BİZİ DÜNYA GELİYORUZ

Batı toplumları ile Türk toplumu arasındaki farklara dikkat çeken Soylu, şu değerlendirmede bulundu:

"Biz Batı toplumları gibi değiliz. Biz onların medeniyetiyle beraber de bezenmiş değiliz. Biz Müslümanız, biz ana, ata biliriz. Biz anamızı, babamızı yaşlanınca huzurevine gönderen o toplumlar gibi değiliz. Biz insanımızın elinin şefkat, merhamet olduğunu bilen bir medeniyetin evlatlarıyız. Biz, bu toprakları bize kimin bıraktığını bilen bir medeniyetin evlatlarıyız. Biz Ertuğrul Gazi'nin emanetini sırtımızda, aklımızda hissettiğimizi, biz Mimar Sinan'ın 400 yıl boyunca elleriyle yaptığını, bütün dünyayı da kendisine hayran bırakan bir milletin evlatlarıyız."

Soylu, vatandaşların 16 Nisan'da büyük bir gelişimin ve değişimin altına, büyük bir reforma imza attığını belirterek, "Bekle bizi dünya, geliyoruz. Dünyanın ilk 10 büyük devletinden birisi olacağız inşallah. Bunu da hep beraber sağlayacağız." dedi.

Programa Vali Yücel Yavuz, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar, Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İstanbul Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, diğer ilgililer ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı.