BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,58
ALTIN 2.492,36
HABER /  GÜNCEL

Süleyman Soylu: Kayyum atanan belediyeler, ne yaptılarsa Kandil için yaptılar

Kastamonu'da düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kayyum atanan belediyeler ne yaptıysa Kandil için yaptı" dedi.

Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kastamonu Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan projelerin toplu açılış törenine katıldı. Turhan Topçuoğlu Şehir Parkı'nda gerçekleştirilen toplu açılış töreninde konuşan Bakan Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını getirdiğini belirterek, “Açılış demek, siyasetin bir işe yaraması demektir. Siyasetin laf değil, iş üretmesi demektir” dedi.

“Bugüne kadar bu aziz milletin hep kardeşliğine saldırdılar”
Kastamonu’nun en çok şehit veren illerden biri olduğuna dikkati çeken Soylu, “Rahmetli Özal, Kafkaslar'daki Türk kardeşlerimize yüzünü çevirdiği zaman birilerinin yüzü ekşidi. En son 15 Temmuz’da FETÖ hainlerini maşa olarak kullandılar, yine kardeşliğimize saldırdılar. Allah’a şükür hiçbirisinde muvaffak olamadılar” şeklinde konuştu.

“Türkiye, son beş yıldır önemli sınavlardan ve virajlardan geçti”
Soylu, ''Bütün bu süreçlerde, özellikle 15 ve sonrasında Türkiye’de özellikle ekonomik istikrarımızı, siyasi istikrarımızı, güvenlik istikrarımızı korumaya özen gösterdik ve bunda başarılı olduk. Ve bize karşı ortaya konulan her atağa karşı bu üç istikrarımızı, esas itibarıyla demokrasiden aldığımız güçle sağladık. FETÖ eliyle devlet çökertilmek isteniyorken biz yepyeni, daha demokratik bir hükumet modeline geçiş yaptık. Milletimize sormaktan çekinmedik, zamanı değil eleştirilerine kanmadık ve önemli bir dönüşüme imza attık.” ifadelerini kullandı.

“PKK'nın sözcülüğünü yaptılar”
Kayyum atanan belediyelere tepki gösteren Soylu, “Gün, ikide birde sokağa çıkma çağrısı yapanlara karşı, PKK’nın eylem çağrılarının borazanlığını yapanlara karşı, istikrarımızı savunma günüdür. Eğer bu seçim sadece belediye başkanlığı seçimiyse hiç kusura bakmasınlar, biz onların belediyeciliğini çok iyi biliyoruz. Yönettikleri, siyasi kaleleri diye ilan ettikleri yerlerde nasıl imar soygunları yaptıklarını iyi biliyoruz. Utanmadan savunmaya kalktılar. Bugün kol kola girdikleri PKK’nın sözcülüğünü yapan partinin yönettiği belediyelerde de neler döndüğünü çok iyi biliyoruz.'' ifadelerini kullandı.

''Hacizli borçlu belediyeler''
Belediyelerin borç içinde olduğunun altını çizen Süleyman Soylu, ''Ağrı Belediyesini devraldığımızda 12,9 milyon, eski parayla 12,9 trilyon borcu vardı. Bunun yarısı hacizli borç. Şimdi size sorarım, birisine borcunuz varsa, ondan bir şey almışsınızdır değil mi? Durup dururken insan borçlanır mı? Peki Ağrı’da ne vardı, ne almışlardı da borç vardı? Çöpler mi alınıyordu Ağrı’da, hayır. Yol mu yaptılar, hayır. Bütün köylerde su mu akıttılar, hayır. Alt geçitler, parklar, sosyal tesisler mi yaptılar, hayır. Ortada ne para vardı, ne alınmış bir şey, ne yapılmış hizmet vardı.'' şeklinde konuştu.

“Kayyum atanan belediyeler, ne yaptılarsa Kandil için yaptılar”
Soylu, ''Onlar ne yaptılarsa Kandil için yaptılar. Bu kadar net söylüyorum. Ne yaptılarsa Kandil için yaptılar. Biz, o belediyelere terörle iltisaklı oldukları ve hizmet üretmedikleri için görevlendirme yaptık." dedi.