BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.433,17

Şükretmenin güzelliği...

Kalabalık bir otoparkta park yeri bulduğunuzda, trafik tıkalı olmadığında, o gün çok güzel göründüğünüzde, karnınız doyduğunda, beklediğiniz o telefon geldiğinde İnanın, çok daha fazlası hayatınıza akacak.

Hayatınızın istediğiniz gibi değişmesini istiyorsunuz öyle değil mi?

Kim istemez ki...

O zaman yapmanız gereken ilk şey, hayatınızda olduğu için şükrettiklerinizin bir listesini yapmak.

Hem de hemen şimdi, bence yazının devamını okumadan hemen elinize bir kağıt bir kalem alın ve sahip olduğunuz için şükrettiklrinizin bir listesini yapın, en az 20 madde yazmalısınız, kural böyle :) ben bekliyorum.

Yaptınız mı?

Güzel, şimdi devam edelim.

Ne çok şey varmış öyle değil mi, hayatınızda sizi mutlu edecek, gülümsetecek ne çok şey...

Yaşamınıza daha çok şey katmanın bir çok yolu var, am en etkili yollardan biri şükretmek.

Her şey için şükretmeyi alışkanlık haline getirdiğinizde hayatınıza istediğiniz bütün güzellikleri çekebileceğinize yemin ederim.

Şükredin...

Çok basit görünen şeyler için bile...

Kalabalık bir otoparkta park yeri bulduğunuzda, trafik tıkalı olmadığında, o gün çok güzel göründüğünüzde, karnınız doyduğunda, beklediğiniz o telefon geldiğinde...

İnanın, çok daha fazlası hayatınıza akacak.

Yüzyıllardır, bu konuda uğraş verenlerin öğretilerinin temel unsuru ŞÜKRETMEK...

Dünyanın en çok okuna kitaplarından birinde diyor ki;

"Sahip olduklarınıza dair farklı duygular hissetmeye başladığınızda, daha fazla iyiliği kendinize çekmeye başlayacaksınız. Şükredecek daha çok şeyiniz olacak. Çevrenize bakıp; İstediğim gibi bir arabam yok, istediğim gibi bir evim yok, istediğim gibi bir eşim yok, istediğim kadar sağlıklı değilim diyebilirsiniz. Aman! Geriye sarın, geriye sarın, bunlar sizin istemediğiniz şeyler. Odaklanmanız gereken şeyler, sahip olduklarınız için şükrettikleriniz."

Tüm bunlardan ne anlıyoruz?

Sahip olduklarımız için nankörlük etmememiz gerektiğini.

Eğer, elimizde olanlardan memnun olmazsak, yaydığımız negatif enerjinin etkisinden hiç kurtulamayız. Kıskançlık, doyumsuzluk, açgözlülük bizi isteklerimizden hep daha uzağa itecek duygular. Şükretmenin hayatımızı daha da güzelleştireceği duygusu bu kadar aleni şekilde ortadayken, neden olmayana yönelip de elimizdekileri daha da azaltalım öyle değil mi?

Hazır elinizde de liste varken, her sabah uyandığınızda ve her akşam yatağa girdiğinizde elinizdeki her şey için şükretmeye başlayın, bunu bir alışkanlık haline getirdiğinizde şükretmenin mucizesine inanamayacaksınız.

Sahip olduklarınız için şükretmek sahip olduklarınızın çoğalmasını sağlayacak, peki ya sahip olmadıklarınız için nasıl şükredeceksiniz?

Arzunuza şimdiden kavuşmuş gibi şükrettiğinizde evrene güçlü sinyaller yollamış olursunuz. Mesela sabah kalktığınızda, "Bugün harika bir gün olduğu için şükrediyorum" diye güne başlayabilirsiniz.

Denemesi bedava...

Siz kendinizi iyi hissederek güne başladığınızda, o günün kötü geçmesi mümkün olabilir mi?

Bunu her gün yapın, sadece nefes aldığınız için bile olsa şükretmek hayatınıza daha fazla "nefes" katacaktır, emin olun...

Günün olumlaması: Bu sabah da sağlıklı uyandığım için şükürler olsun.

Günün sözü: Bu gücün ne olduğunu konusunda bir şey söyleyemem. Bildiğim tek şey varolduğu (Alexander Graham Bell)