BIST 9.681
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.426,50
HABER /  SAĞLIK

Su zehirlenmesinin bu belirtilerine dikkat edin tehlikeli olabilir!

Uzmanlar günde en az 2.5 litre su içmemizi öneriyor ancak kandaki su oranının sodyum oranından fazla olması durumunda su zehirlenmesi ortaya çıkıyor.

Abone ol

Daha önce adını belki de hiç duymadığınız su zehirlenmesi, aşırı su tüketme isteğinden geliyor. Ancak su zehirlenmesi, aşırı su tüketmek dışında böbrek üstü bezlerinde bulunan antidiüretik hormonun su tutması durumunda da meydana gelebilir.

Bu rahatsızlığa sahip kişiler üzerinde yapılan araştırmalarda, vakaların çoğunda zihinsel rahatsızlıkların olduğu gözlenmiştir. Peki bu hastalığın belirtileri nelerdir?

Belirtileri nelerdir?
- Diyet yapanların en büyük hatalarından biri çok su tüketmektir. Bu da ter bezlerinin hızlı çalışmasına ve vücudun hızla sıvıyı boşaltmasına neden olur. Diyet sırasında alının besinlerdeki vitamin ve mineraller hızla enzimlenir ve vücutta atılır. Vücut günlük ihtiyacı olan vitaminleri alamadığından enerjisi tükenir.

- Su zehirlenmesinde en sık yaşanan durum ise mide kasılmaları, kusma ve bulantı hissidir.

- Aşırı sıvı tüketimi sinir sistemindeki hücrelerin deforme olmasına neden olur.

- Vücutta sıvı oranının artması kanın artmasına da neden olur. Hızlı kan akışı kalbin hızlı atmasına neden olur.

- Vücudun belirli bölgelerinde ödem oluşur. Bu da kas ve kemik ağrılarının yaşanmasını sağlar. Ayrıca kaslarda kramp yaşanma olasılığı da artar.