BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,82
ALTIN 2.478,32
HABER /  GÜNCEL

Strauss-Kahn için fuhuş davasında kritik gün

Fransa’da bir mahkeme, Eski IMF başkanı Dominique Strauss-Kahn’ın kadın pazarlama suçundan sanık olarak yargılanıp yargılanmayacağını bugün açıklayacak.

Abone ol

Fransa’da bir mahkeme, eski IMF başkanı Dominique Strauss-Kahn’ın kadın pazarlama suçundan sanık olarak yargılanıp yargılanmayacağını bugün açıklayacak.

Eski IMF başkanının, Lille kentinde lüks bir otelde düzenlenen partilere seks işçileri sağladığı iddia ediliyordu.

Strauss-Kahn'ın avukatları, müvekkillerinin Carlton Oteli'ndeki bu partilere katıldığını ancak buradaki kadınlardan bazılarının seks işçisi olduğunu bilmediğini söylüyor.

Fransa'da seks işçileriyle birlikte olmak yasaya aykırı değil ancak bir başkasına fuhuş imkanı sağlamak ya da şirket fonlarından bu amaçla ödeme yapmak aykırı.

Strauss-Kahn, geçen Mayıs ayında New York'ta bir oteldeki temizlik görevlisine tecavüz ettiği iddiasının ortaya atılması ardından Uluslararası Para Fonu (IMF) başkanlığından istifa etmişti.

New York'taki dava, savcıların vazgeçmesiyle kapandı. Ancak kat görevlisi Nafissatou Diallo'nun açtığı dava sürüyor.

Strauss-Kahn bu skandalın patlak vermesine dek, cumhurbaşkanlığı seçiminde muhalefetteki Sosyalistlerin adayı olmak için en güçlü isim olarak görülüyordu.

Şimdi danışman ve konferans konuşmacısı olarak yeni bir kariyere başlamaya çalışan Strauss-Kahn, yetkilileri "şehveti suç haline getirmeye çalışmakla" suçluyor.