BIST 9.133
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,52
HABER /  GÜNCEL

Star yazarından çarpıcı iddia 15 bin öğretmen yanlışlıkla...

Star gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, 15 bin öğretmenin görevine geri döneceğini çünkü yanlışlıkla açığa alındığını yazdı. Taşgetiren FETÖ operasyonları konusunda "Oralarda bir yara kanıyor, duygusal travmalar yaşanıyor" uyarısı yaptı.

Abone ol

Star gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kamudaki FETÖ tasfiyesi sırasında bazı mağduriyetler yaşandığını belirterek "Oralarda bir yara kanıyor, duygusal travmalar yaşanıyor" uyarısı yaptı.

Taşgetiren, "Açığa alınan öğretmenlerden 15 bini göreve dönecek. Ne demek bu? 15 bin kişi yanlışlıkla açığa alınmış, demek. 15 bin..." dedi. 

MAİL KUTUM VE TELEFONUMA ACILI SERZENİŞ YAĞIYOR

"FETÖ’cü tasfiyesi”nin zorluğunun malum olduğunu belirten Taşgetiren, hükümet çevrelerinin 'ince eleyip sık dokuma' söylemlerine karşı her gün mail kutusuna ve telefonuna acılı serzenişlerin yağdığını ifade etti.

MİT cenahından kendisine “250 bin kişi hakkında soruşturma yürütülüyor, bunun yüzde 10’u hatalı olsa binlerce insan mağdur olur” açıklaması geldiğini belirten Taşgetiren, "İyi de, bunu mağdur olana nasıl anlatacağız?" diye sordu.

O ÖĞRETMEN ÇOCUKLARA NASIL FETÖ'CÜ EĞİTİMİ VERECEK?

"Açığa alınan öğretmenlerden 15 bini göreve dönecek. Ne demek bu? 15 bin kişi yanlışlıkla açığa alınmış, demek. 15 bin." diyen Taşgetiren, "Bunların aileleri var, yakınları var. Ben biliyorum mesela, emekliliğine bir yıl kalmış bir ilkokul öğretmeni açığa alındı. Nihayetinde dördüncü sınıfta 10 yaşında olacak olan çocuklara, dedeleri yaşındaki bu kişi nasıl bir FETÖ eğitimi verecek, diye sorulamaz mı?" dedi.

PKK'NIN ÖLÜM LİSTESİNDEYKEN FETÖ'DEN TUTUKLANDI

Yazısında, Ankara'dan tanıdığı bir kişiden gelen maile de yer veren Taşgetiren, Malatya Vali Yardımcısı Mehmet Şamil Horasanlı'nın tutuklanma süreci ve cezaevinde yaşananları anlatırken, "Hazindir ki, bir dönem PKK’nın ölüm listesinde yer alırken şimdi FETÖ mensubu olmakla itham edilmiş ve hiçbir somut gerekçe gösterilmeksizin “tedbir amaçlı” denilerek gözaltına alınmış, (...) ardından tutuklama gelmiş" satırlarına yer verdi.

20 KİŞİLİK KOĞUŞA 47 KİŞİ, BİR YATAĞA 3 KİŞİ...

Taşgetiren cezaevinde yaşanan mağduriyeti ise kendisine gelen e-mailden şöyle aktardı:

Cezaevi şartlarını ne siz sorun ne biz söyleyelim. 20 kişilik koğuşta 47 kişi kalıyor, açık görüş yok, çocuklarıyla telefonda dahi görüştürmediler, içeriye Kuran-ı Kerim alınmasına izin vermediler, yastık battaniye vs gibi yaşamsal ihtiyaçları temin edilmedi (dışardan almasına izin vermiyorlar, kantinde ise yoğunluk nedeniyle satışı durmuş!!!) Bir yatakta 2 veya üç kişi yatıyor. Bayram süresince bugün itibariyle 20 Eylül’e kadar görüş yasağı var. Suçluluğu sabit insanlar bayramda ailesiyle görüşebilecekken, tedbir amaçlı tutuklu bulunanlara yasak!!!"

Oralarda bir yara kanıyor. Duygusal travmalar yaşanıyor. Bence çok daha titiz olmak gerekiyor."