BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.410,97
HABER /  EKONOMİ

S&P'den çok kritik Türkiye açıklaması

S&P Türkiye'nin kredi notu görünümünü teyit etti.

Abone ol

S&P Türkiye'nin yerel para birimi cinsinden notunu ise BBB-/A-3'e düşürdü, görünümü negatif olarak belirledi. Yabancı para cinsinden kredi notunun teyit edilmesinde kamu borcunun göreceli düşük ve ihracatın dayanıklı olması etkili oldu.

S&P'nin resmi sitesinden yapılan açıklamada, Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunun "BB+" seviyesinde korunduğu belirtildi. Kuruluş, teyit kararına gerekçe olarak hükümetin düşük kamu borcu ile dirençli ihracatı gösterdi.

Kuruluş, öte yandan Türkiye'nin yerel para cinsinden kredi notunu "BBB"den "BBB-"ye çekerken, bunun Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bağımsızlığına yönelik zorlukları yansıttığını bildirdi.

Açıklamada, Türkiye'nin hem yabancı hem de yerli para cinsinden not görünümlerinin "negatif" olarak korunduğu belirtilirken, şu ifadelere yer verildi: "Yerli ve yabancı para cinsinden kredi notu görünümleri, belirsiz büyüme beklentileri ve kurumsal güçler ayrılığına yönelik süregelen baskılar nedeniyle negatifte kalmaya devam ediyor."