BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,57
ALTIN 2.496,27

Soylu üzerinden Cumhurbaşkanını vurmak diye buna denir!

İçişleri Bakanı Soylu’nun Trabzon’da yaptığı veda gibi konuşmasının haberini Pazar günü Bursa’da Tofaş Spor Salonu’nda Başbakan Binali Yıldırım’ı beklerken aldık.

İçişleri Bakanı Soylu’nun Trabzon’da yaptığı veda gibi konuşmasının haberini Pazar günü Bursa’da Tofaş Spor Salonu’nda Başbakan Binali Yıldırım’ı beklerken aldık.

Haber sosyal medya üzerinden dalga dalga salona yayıldı. Zaten Başbakanın Kocaeli’den Bursa’ya geliş programı yaklaşık 3 saat sarkmıştı, salonu dolduran insanların heyecanlı bekleyiş sıkıntısına İç İşleri Bakanı Soylu’nun bu beklenmedik istifayı andıran konuşması eklenince maroller bozuldu, heyecan ve coşku kayboldu.

O gün Bursa’da gördüğüm en sönük “Başbakanlı programdı” diyebilirim. Ki, Başbakan Binali Yıldırım sadece partililer nezdinde değil, sade vatandaş nezdinde de çok sevilen, sayılan, sade, dürüst ve esprili kişiliği ile de en fazla sempatik duyulan bir şahsiyet iken, kürsüye çıktığında da tribünlere çöken o anlam verilemeyen iç sıkıntısı hakimiyetini korudu.

Nitekim dışarda da öyle…

Dikkat ettim, insanlar cep telefonlarından söz konusu haberin içeriğine ulaşıp anlam çıkarmaya çalışıyorlardı. Çok geçmeden de zaten sosyal medya üzerinden büyük bir destek başlatıldı ve çığ gibi büyüdü.
O gün eğer Soylu yerine bir başka bakan çıkıp da böyle bir konuşma yapsa idi, belki de bu kadar halk nezdinde etki göstermezdi.

Neden Soylu?

****** ****** ******

Çünkü Soylu’nun durumu farklı.

O Türkiye Cumhuriyeti tarihinin gelmiş geçmiş en başarılı İç İşleri Bakanı.

Terörü neredeyse kökünden kazıma noktasına getiren, çocuklarımız üzerinden neslimizi tüketmeye yönelik uyuşturucu belasından tutun da, mafyaya, çetelere kadar her alanda büyük mücadele eden bir bakan…

Koltuğunda oturmak yerine PKK’nın kol gezdiği dağları, mezraları kendine çalışma ofisi ilan eden, teröristleri inine kadar kovalayacaksınız diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözünü yerine getiren, uyuşturucu satan çeteler için gerekirse kolunu bacağını kırın benim üzerime atın diyecek kadar da kendini siper edinen, jandarmadan polise kadar tüm güvenlik güçlerinin moral kaynağı olarak yanında duran, sınır uçlarında mehmetçiğin nöbet kulübelerine kadar gidip geceleyen bir bakan…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine verdiği bu millete hizmet etme fırsatına halel getirmemek adına , onu mahcup etmemek için sadece kendisini değil, ailesini de kefenle dolaştıran bakan…

***** ****** ******

Bu millet kendisine hizmet edeni asla yarı yolda bırakmaz, terazisi ise hiç şaşmaz.

Çalışanla, çalışmayanı hem vicdanında, hem aklında hem de yüreğinde öyle bir tartar ki, gerekirse arkasından ölümüne gider. Aynen dünya lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın arkasından gittiği gibi…

Milletin tam sevgisini almış, ülkemizin istiklal ve istikbal mücadelesini yürüten Cumhurbaşkanımız Erdoğan nasıl ki bizi bölüp,parçalamak isteyen şer odakların hedefinde ise, işte Soylu’da terörle mücadelede yaptığı başarılar nedeniyle hedef tahtasına oturtuldu. Aslında o hedefin sadece görünen yüzü .Maksat O’nun üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a vurmak.

Oradan da millete…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’da bunun farkında, Soylu’ya her zamanki gibi yine tam destek çıktı ve olası muhtemel krizi önleyerek “çalışmaya devam” dedi, trollere çattı da… onun oradan ayrılacağı tedirginliğini yaşayan vatandaş da rahat nefes aldı.

Şu çok iyi bilinmeli ki,

Doğusundan batısına kadar, kuzeyinden güneyine kadar 2. Bir Kurtuluş Savaşı verdiğimiz şu süreçte, başta Başkomutan ve Cumhurbaşkanı olmak üzere ehil kadroları ve devlet adamları nerede ise bu millet yüreğiyle, canıyla orada…