BIST 9.809
DOLAR 32,53
EURO 35,00
ALTIN 2.431,42
HABER /  GÜNCEL

Soylu: Avrupa'da her gün bombalar patladığında...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Avrupa'da bombalar patlayıp, eylemler yapıldığında, Avrupalı siyasetçilerin televizyonlara çıkacak yüzü olmayacak" dedi... ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi John Bass'a sert sözlerle yüklendi...

Abone ol

EDİRNE'de Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçiliği işbirliği ile düzenlenen 'Sınır Güvenliği ve İşbirliği' konferansında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AB elçilerinin yüzüne ülkelerinin terör konusundaki ikiyüzlü tutumunu anlattı. 

Konferansa İçişleri Bakanı Soylu, Bulgaristan İçişleri Bakanı Valentin Radev, Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçisi Nadezhda Neynsky, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger ile Frontex Direktör Yardımcısı Berndt Körner, Edirne Valisi Günay Özdemir katıldı. 

AVRUPA ÇOK BÜYÜK TUZAĞA GELDİ... Terör örgütü YPG'nin ABD tarafından desteklendiğini, bazı Avrupa ülkelerinin de terörle kol kola girdiğini ifade eden Soylu, Avrupa ülkelerinin çok büyük bir tuzağa geldiğini vurguladı. Terör örgütü DEAŞ içerisinde azımsanmayacak sayıda Avrupalı militan olduğunu aktaran Bakan Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

TERÖR ÖRGÜTÜNE GAYET SEMPATİK DAVRANIYORSUNUZ.. "YPG, ABD tarafından destekleniyor. Bazı Avrupa ülkeleri de onla kol kola giriyor. Kusura bakmasınlar Avrupalı dostlarımız terör örgütüne gayet sempatik davranıyor. Bir de bunların ortasında DEAŞ var. Güya İslami bir örgüt olduğunu iddia ediyor ama ne gariptir ki Müslüman ülkelere saldırıyor."

ABD, DEAŞ İLE PKK'YI ANLAŞTIRDI... "DEAŞ içerisinde azımsanmayacak şekilde Avrupalı militanlar var. Bir Fransız, İngiliz veya Belçikalı sakal bırakıp, bir şekilde DEAŞ saflarına katılıyor. ABD nasıl yaptıysa DEAŞ ile YPG'yi anlaştırdı yani iki terör örgütünü."

DEAŞ RAKKA'DAN ÇEKİLİP NEREYE GİTTİ?.. "Yine benim anlamadığım bir şey var. DEAŞ Rakka'dan çekildi. Nereye gitti biliyor musunuz, bu tuzağın farkında mısınız? Bir kısmı Afganistan ve Pakistan gibi ülkelerde yeniden kendini toparlamaya, bir kısmı Sina'ya, bir kısmı da Ürdün, Lübnan üzerinden Avrupa ülkelerine."

AVRUPA TUZAĞA GELDİĞİNİN FARKINDA DEĞİL... "Benim anlamadığım bir şey var. Avrupa bu tuzağa nasıl geldi?DEAŞ'lıların gözünde hala nefret var. Türkiye sınırlarından Avrupa'ya giden tek bir DEAŞ'lı yok, Hangi rotadan gittiklerini biraz önce söyledim. Avrupa çok büyük bir tuzağa geldiğinin farkında değil."

AVRUPA BEDELİNİ ÇOK AĞIR ÖDEYECEK... "Her gün kendi ülkelerinde eylem yapabilecek kabiliyet ve kapasiteyi iki terör örgütünün anlaşması sonucu kendi ülkelerine kabul ettiler. Bunun bedelini Avrupa çok ağır ödeyecek. Koskoca Avrupa okyanus ötesi bir ülkenin uydusu konumuna düşmüştür. Kendi toplumuna uzun yıllar bunu anlatamayacak."

HERGÜN BOMBALAR PATLADIĞINDA... "Allah korusun Avrupa'da şehirlerde bombalar patlayıp eylemler yapıldığında Avrupalı siyaset adamları ve devlet adamları televizyon karşısına çıkamayacak. Herkes üç maymunu oynuyor çünkü."

ABD ELÇİSİ JOHN BASS'A SERT YÜKLENDİ... Türkiye'de ABD Büyükelçiliği görevini yaparken Afganistan'a atanan John Bass'i özellikle eleştiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bass'ın Kabil'e atanmasından sonra Türkiye'ye bir Afgan göçünün başladığına dikkat çekti. 

'TAHRAN MI BİR OYUN OYNUYOR DİYE DÜŞÜNDÜK'... “Afgan mülteciler Türkiye'ye ilk gelmeye başladıklarında önce ‘Tahran bir oyun mu oynuyor' diye düşündük” diyen Soylu sözlerine şöyle devam etti:

BAŞIMIZA BELA OLAN BÜYÜKELÇİ... “Sonra baktık rota doğrudan Afganistan'dan oluşturuluyor. Bizim burada başımıza bela olan bir büyükelçi şimdi ABD'nin Afganistan Büyükelçisi oldu. Orada yine bir takım şeyler karıştırıyor. 1.5 ay içinde yaklaşık 14.000 Afganlıyı uçaklara bindirip geri gönderdik."

GÖÇÜ TETİKLEYEN UYUŞTURUCU TRAFİĞİNİ DE TETİKLİYOR..  "Uyuşturucu konusunda da doğudan batıya doğal maddelerden yapılmış uyuşturucu trafiği var. Afganistan kaynaklı. Bu uyuşturucu meselesini kim tetikliyor? Biraz önce bahsettiğim göçü kim tetikliyorsa, uyuşturucu trafiğini tetikleyen güç de odur...”