BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,98
ALTIN 2.434,97
HABER /  GÜNCEL

Sosyal medya teröristlerine operasyon

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı Beşiktaş'taki kanlı saldırı ardından terör örgütlerini övücü mesajlar paylaşan kullanıcılara yönelik operasyon başlattı.

Abone ol

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı İstanbul Beşiktaş'ta yaşanan kanlı terör saldırısı ardından bir yandan terör eylemi ile ilgili soruşturma yürütürken diğer yandan sosyal medyada terörü ve terör örgütlerini övücü mahiyette paylaşımlar yapan sosyal medya teröristlerinin peşine düştü.

EYLEMLE İLGİLİ 13 GÖZALTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada kanlı saldırı ile ilgili 13 şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada saldırının hedefinin "Türkiye Cumhuriyeti Devleti" olduğu kaydedildi. Sosyal medyada terörü övücü paylaşımlar yaptıkları belirlenen 4 şüphelinin de gözaltına alındığına dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"10/12/2016 günü, saat 22:30 sıralarında Beşiktaş Arena Stadı yakınlarında Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni hedef alan terör saldırısı ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında eyleme iştirakleri olduğu değerlendirilen 13 şüpheli gözaltına alınmıştır.

Soruşturma olayın tüm fail ve bağlantılarının ortaya çıkarılabilmesi yönünde genişletilerek sürdürülmektedir.

SOSYAL MEDYADA ÖVENLERE 4 GÖZALTI

Bununla birlikte terör saldırısıyla ilgili basın yayın yolu ile ya da sosyal medya platformlarında terörü ve terör örgütlerini övücü mahiyette, terör örgütlerinin propagandasına hizmet eden, terörü meşru gösteren, terörle mücadele edenleri hedef gösteren haber, yorum ve paylaşımlar takip edilmekte olup, bu konuda yürütülen soruşturma kapsamında şu ana kadar 3 şüpheli gözaltına alınmıştır, bir kısım şüphelilerin yakalanması çalışmalarına ise devam edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

İŞTE İSİMLERİ

Gözaltına alınan sosyal medya kullanıcılarının terör örgütü lehine paylaşımlar yapan Faruk Akbaş, İbrahim Budak, Bayram Taşkı ve Emirhan Akbulut olduğu belirtildi