BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,80
ALTIN 2.472,08
HABER /  GÜNCEL

Sondaj çalışması için girdikleri boruda zehirlenen 6 işçiden 2'si öldü

Bursa'da yatay sondaj çalışmaları için kullanılan borulara giren ve yeraltından çıkan gazdan etkilenen 6 işçiden Yasin Balangi (18) hastanede, akrabası Atilla Balangi (25) ise olay yerinde hayatını kaybetti. 4 işçinin tedavisi ise sürüyor.

Abone ol

Bursa'da temiz su için açılan sondaj kuyusu 2 kişiye mezar olurken 4 kişinin de zehirlenmesine sebep oldu. Olayda hayatını kaybeden 2 çocuk babası Atilla Balangi'nin yeni doğan bebeğini henüz görmediği ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, olay merkez Nilüfer ilçesi Özlüce Mahallesi Batıkent Metro İstasyonu yakınlarındaki bir sondaj sahasında yaşandı. İddiaya göre su kuyusu için sondaj yapıldığı sırada gaz sızıntısından şüphelenen 2 kişi sondaj borusundan kuyuya girdi ve girdikleri yerde sıkıştı. Sıkışan işçilere yardım etmek isteyen diğer 4 işçi de sızan metan gazından zehirlendi. İhbar üzerine olay yerine 112, İtfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. İlk etapta kurtarılan 5 işçi ambulanslarla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. 5 kişiden Yasin Balangi(18) hayatını kaybetti. Zehirlenen Muhammed Ege, Musa Balangi, İbrahim Orçan, ve Mehmet Aydın ise tedavi altına alındı.

YENİ DOĞAN EVLADINI GÖREMEDEN HAYATINI KAYBETTİ

80 metrelik su sondaj kuyusunun içerisinde sıkışan işçiye ise kurtarma ekipleri 2 saat sonra ulaşabildi. 70 metrede sıkıştığı yerden AFAD ve İtfaiye ve NAK ekipleri tarafından çıkarılan 2 çocuk babası Atilla Balangi (25) ise kurtarılamadı. Bursa Cumhuriyet Savcılığı tarafından olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Şanlıurfa'dan çalışmak için Bursa'ya geldikleri öğrenilen işçilerden bazılarının kardeş ve akraba oldukları belirtildi. 2 çocuk babası Atilla Balangi'nin çocuklarından birinin yeni dünyaya geldiği evladını henüz göremediği ortaya çıktı.