BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.326,03

Son anket Amerikalılardan bu sonuçlar bomba

Son anket Amerikalılardan bu sonuçlar bomba

Bloomberg News'un Mert Yıldız'ın kurucusu olduğu Foresight Danışmanlık'a yaptırdığı son anketten çok çarpıcı sonuçlar çıktı. Ankete göre Erdoğan seçimlerden çifte zaferle çıkabilir. 2. tur halinde ise Erdoğan açık ara kazanıyor. Ankete göre AK Parti seçmeni karar verirken ekonomiye bakmıyor.

Son anket Amerikalılardan bu sonuçlar bomba

ABD merkezli Bloomberg, yaptırdığı anketten, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık seçimlerini önde götürmesine rağmen sonuçların çok yakın olduğu ve muhalefetin zafer kazanma ihtimalinin bulunduğu sonucuna vardı. Haberde Foresight Danışmanlık'ın 7-11 Haziran arası 500 kişiyle yaptığı ankete yer verildi. 'Türkiye'de türünün tek örneği' diye nitelenen anketin, çeşitli demografik ve sosyo-ekonomik özellikleri barındıran, Türkiye’deki son üç seçimin sonuçlarıyla uyumlu oy vermiş bir bölgede gerçekleştirildiği, bu yöntemin Türkiye’de ilk kez denendiği aktarıldı. Örnekleme sayısı tipik anketlerden düşük olduğu için de hata payı yüzde 3.5 olarak belirlendi.

Son anket Amerikalılardan bu sonuçlar bomba

Buna göre önceki seçimlere kıyasla daha zorlu bir mücadeleyle karşı karşıya olduğu belirtilen Erdoğan, 24 Haziran'da yüzde 50.8 oyla başkanlığı ilk turdan kazanabilir, yanı sıra AK Parti'yle meclis çoğunluğunu da elde edebilir. Ancak ankete göre tek kesin olay şey, çok geniş bir yelpazede her türlü ihtimalin olanaklı olduğu ve seçimin birbirine çok yakın geçeceği. Haberde geçmiş seçimlerde dinci muhafazakarların, serbest piyasacı liberallerin ve Kürtlerin desteğiyle iktidarı kazanan Erdoğan ile AK Parti'nin tek başına kazanamayacağı, bu kez başarının kendilerini milliyetçi diye niteleyen seçmenlerin kime/hangi partiye oy atacağına bağlı olduğu değerlendirmesi yapıldı.

Son anket Amerikalılardan bu sonuçlar bomba

'AKŞENER VE KARAMOLLAOĞLU HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAYABİLİR': Anketin 24 Haziran'da cumhurbaşkanı adaylarının oy oranıyla ilgili öngörüsü şöyle: * AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 50.8 * CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce: Yüzde 30.1 * HDP'nin hapisteki Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş: Yüzde 10.5 * İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Yüzde 8 * Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: Yüzde 0.4

Son anket Amerikalılardan bu sonuçlar bomba

'ERDOĞAN'A BİAT ETMİŞ TABAN, EKONOMİYE BAKMIYOR': Diğer yandan ibreyi Erdoğan'dan yana çeviren en güçlü etkenin, Erdoğan ile AK Parti'ye biat etmiş bir kitle olduğu belirtildi. Bu çekirdek kitleden ekonomik iflasta bile başkasına oy vermeyi düşünen pek çıkmayacağına dikkat çekildi. Ancak milliyetçilerin kendi geleneksel partilerini terk ettiği yorumu yapıldı.