BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.433,76
HABER /  DÜNYA

Şok tehdit! Havalimanlarını ve sınır kapılarının hepsini vurabiliriz

Suudi Arabistan'a füze saldırısı düzenleyen Yemen'deki Husiler'den Arabistan ve Birleşik Arap Emirliklerine şok bir tehdit geldi.

Abone ol

AFP'nin haberine göre, Yemen merkezli Husiler, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki liman, havaalanları ve sınır geçişlerini vurabileceklerini açıkladı.

İran destekli olduğu bilinen Şii grup, Yemen'e hava, deniz ve karar sınırını kapatan söz konusu ülkelere karşılık olarak saldırı düzenleyebileceğini açıkladı.

SINIR GEÇİŞLERİ, HAVALİMANLARI, LİMANLAR HEDEFTE

Açıklamada, "Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki öneme sahip bütün sınır geçişleri, limanlar ve havaalanları direkt hedefi olacak" ifadeleri yer aldı.

40 KİŞİ İÇİN PARA ÖDÜLÜ

Yemen'de Husilere karşı Mart 2015'ten bu yana operasyon düzenleyen Suudi Arabistan, Riyad'a yönelik balistik füze saldırısı sonrasında ilk kez aralarında Husi lider Abdulmelik Husi'nin de olduğu 40 kişilik bir liste yayınlayarak para ödülü koymuştu.

Yemen'deki terör eylemlerinden sorumlu tutulan bu kişilerin yerlerini bildirenlere toplam 430 milyon dolar ödül verileceğini açıklayan Suudi Arabistan, balistik füze saldırısında kullanılan teknolojinin Yemen'de bulunmadığını bu teknolojinin İran tarafından Husilere verildiğini ifade ederek, Tahran yönetimini de saldırıdan sorumlu tutmuştu.

​Suudi Arabistan’daki krizin arkasında o isim çıktı! Gizlice görüşüp...

Suudi Arabistan hanedanı! Kim kimdir kral ve prenslere bakın!