BIST 9.096
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.326,03
HABER /  GÜNCEL

Şok gelişme! PKK, Suriye'nin en büyük petrol sahasını ele geçirdi!

ABD önünü açıyor, terör örgütü PKK/PYD Suriye'nin hazinelerini bir bir ele geçiriyor. Deyrizor'da IŞİD'in elinde bulunan ülkenin en büyük petrol sahası, ABD yardımıyla tamamen terör örgütü PKK/PYD'nin kontrolüne geçti

Abone ol

Terör örgütü PKK/PYD, Suriye'de Fırat Nehri'nin doğusundaki Deyrizor ilinde terör örgütü IŞİD'in kontrolündeki ülkenin en büyük petrol sahasını ele geçirdi. 

Terör örgütü PKK/PYD'nin 9 Eylül'de ABD desteğiyle başlattığı Deyrizor operasyonu kapsamında kentin kuzey kırsalında ilerleyişi devam ediyor. 

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Suriye'nin Irak sınırına hakim Deyrizor'un doğu kırsalında bulunan ve ülkenin en zengin petrol yatağı olarak bilinen El-Ömer petrol sahası terör örgütü PKK/PYD'nin kontrolüne geçti.

1 AY ÖNCE DE EN BÜYÜK GAZ SAHASINI ELE GEÇİRMİŞTİ

Öte yandan PKK/PYD'nin, IŞİD'in Rakka kent merkezinden tamamen çekilmesinin ardından bazı örgüt üyelerini Deyrizor'a takviye amaçlı gönderdiği öğrenildi.

Terör örgütü PKK/PYD, 23 Eylül'de de Deyrizor'un kuzeydoğu kırsalındaki en büyük gaz tesisi "Konoko"yu işgal etmiş ardından bu ay başlarında Cafra petrol sahasını ele geçirmişti.

PKK, SURİYE'NİN DÖNTTE BİRİNİ İŞGAL ETTİ

AA'nın harita alan ölçümlerine göre PKK/PYD, Suriye topraklarının yaklaşık dörtte birini işgal ediyor.

Deyrizor'u ikiye bölen Fırat Nehri’nin doğusunda ülkenin en büyük petrol sahaları bulunuyor.

IŞİD'in son 3 yıldır, söz konusu petrol sahalarından milyonlarca dolar gelir elde etmişti.

ABD'nin PKK'ya teslim ettiği Rakka'dan skandal görüntüler!

ABD'den şok plan! PKK devleti için Esad'a...