BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,50
GÜNCEL

Skandal mesaj için Türkiye'den ilk hamle geldi!

Birleşik Arap Emirlikleri Maslahatgüzarı, BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed'in skandal paylaşımı nedeniyle Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Birleşik Arap Emirlikleri Maslahatgüzarı'na Türkiye'nin tepkisi iletildi.

'Fahreddin Paşa' ile ilgili skandal paylaşımla ilgili Türkiye'den ilk hamle geldi. Birleşik Arap Emirlikleri Maslahatgüzarı, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı ve Türkiye'nin tepkisi iletildi. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed, sosyal medya hesabından Fahreddin Paşa'ya hakaret içerikli bir tweet'i paylaşmıştı.

Iraklı bir Twitter kullanıcısının paylaşımı olan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed tarafından retweet edilen mesaj tartışmalara yol açmıştı. 

Skandal mesajda şu ifadeler yer alıyordu: "1916 yılında Türk Fahri Paşa’nın Medinetü’l Münevvere halkının hakkına girdiğini ve onların mallarını çaldığını, onları kaçırdığını, Şam’dan İstanbul’a “Seferberlik” ilan ederek, Medine’deki el yazması eserleri çaldığını biliyor muydunuz? İşte Erdoğan’ın dedelerinin Müslüman Araplarla ilişkisi buydu."

Erdoğan'dan sert tepki: Adi, alçak, terbiyesiz

ERDOĞAN BUGÜN DE TEPKİ GÖSTERDİ: Dün olaya sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı bugün de şu ifadeleri kullandı: "Fahreddin Paşa'yı ve Medine müdafaasını bilmezsek, işte bir kendini bilmez çıkar, bize 'Erdoğan'ın ecdadı işte böyledir', adeta 'hırsızdır' diyecek kadar adileşir, alçaklaşır, ileri gider. Bu adam neyin şımarığıdır? Petrolün, elindeki paranın şımarığıdır. Benim ecdadım Medine'yi müdafaa ederken, be terbiyesiz, senin ecdadın neredeydi? Sen, önce bunun hesabını bize ver. Fahreddin Paşa biliyordu ki İngilizler gelir orada bir işgal hareketine girerse o eşyalar nereye gider biliyordu ve oradan o emanetleri 2 bin civarında askerle İstanbul'a gönderiyor. Ve buraya da bir saldırı olur diye Anadolu'ya götürülüyor. Şimdide Topkapı Sarayı'nda 24 saat Kuran tilaveti ile bu koruma süreci devam ediyor. Bu saygısızlığı yapan kişi bu emanetler ne diye sorsanız inanın bilmez.Bu adam petrolün elindeki paranın şımarığıdır. Benim ecdadım Medine'yi müdafaa ederken, be terbiyesiz, senin ecdadın neredeydi? 1909 yılında Astsubay okullarının ilki olan okulların açılmasına karar verildiğinde bunun 7 bölgede faaliyet gösterilmesine karar verilir. Bu bölgeler: İstanbul, Halep, Bağdat, Yemen, Selanik... Bakın biz nerelerde astsubay okulu kurmuşuz. Biz bir asır önce buralarda okullar kurmanın hazırlığını yapıyorduk. İşte biz Yemen'e düşman ayağı basmasın diye canımızı ortaya koyduk. Asırlarca barış içinde yaşadığımız toprakların bugünkü hali ortada..."

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan BAE bakanına: Densiz!        

Fahrettin Paşa'nın İngilizlerin kurtardığı kutsal emanetler

Sitene Ekle