BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Siyasi kin yüzünden yaratılan 'trafik çilesi'

ABD'nin New Jersey eyaleti valisinin ekibinin, rakip partiden bir belediye başkanını zor durumda bırakmak için George Washington Köprüsü'ndeki 3 şeridi keyfi olarak kapattığı ortaya çıktı. Vali Chris Christie, sorumlulardan hesap sorulacağını söyledi.

Abone ol

Amerika Birleşik Devletleri'nin New Jersey Eyaleti Valisi Chris Christie'nin ekibi, kendisini desteklemeyen bir belediye başkanına duydukları kin yüzünden trafik çilesi yaratmakla suçlanıyor.

Christie, dünyanın en yoğun trafiğe sahip köprülerinden olan George Washington Köprüsü'ndeki şeritleri kapatan ekip üyelerinin hata yaptığını kabul ediyor.

Kamuoyuna açıklanan e-posta ve cep telefonu mesajı kayıtları, trafik kaosunun, Christie'nin ekibi tarafından çıkarıldığını ortaya koyuyor.

Skandal, 2016 Başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin aday adayları arasında gösterilen Christie'nin kariyerine olumsuz etkide bulunabilir.

Amerikan medyasında yayımlanan belgelere göre, Christie'nin yardımcısı Bridget Anne Kelly 13 Ağustos'ta George Washington Köprüsü'nün kontrolünden sorumlu David Wildstein'a gönderdiği e-postada, "Fort Lee'da biraz trafik sorunu zamanı" demiş. Wildstein ise "Anladım" cevabını vermiş.

New Jersey ile New York'u birbirine bağlayan ana yolun geçtiği köprüdeki 3 şerit, 9 Eylül'den itibaren birkaç gün boyunca kapatılmıştı.

Bu nedenle New Jersey eyaletinin Fort Lee beldesinde büyük trafik keşmekeşi yaşandı.

Demokrat Parti üyesi Fort Lee Belediye Başkanı Mark Sokolich, geçen sonbaharda Christie'nin seçim kampanyasını desteklemekten geri durmuştu.

Ancak çok sayıda Demokrat Partili belediye başkanının da desteğini alan Christie, seçimi kolayca kazandı.

Ekip üyeleri arasındaki yazışmaların medyada yer almasının ardından açıklama yapan Christie, "bu tür davranışlara müsamaha göstermeyeceğini" söyledi.

Ekip üyelerinden birinin uygunsuz ve izinsiz davranışından haberi olmadığını belirten New Jersey Valisi şöyle dedi: "Bu davranış beni veya yönetimimi hiçbir şekilde bağlamaz ve bu kişiler eylemlerinden sorumlu tutulacaktır."

Haberler üzerine Wildstein istifa ederken, olayı incelemek üzere eyalet meclisinde bir komite kurulduğu belirtiliyor.