BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,77
ALTIN 2.487,79
HABER /  SPOR

Sivassporun zirve inadı

Sivasspor, sahasında Ankaraspor'u mağlup ederek şampiyonluk, Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası iddiasını son 3 haftaya taşıdı.

Abone ol Ligde ''3 Büyükler'' ile zirve mücadelesi veren Sivasspor, sahasında Ankaraspor'u mağlup ederek şampiyonluk, Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası iddiasını son 3 haftaya taşıdı.

Ligin flaş takımlarından Sivasspor, sakatlıkları bulunan Pini Felix Balili, Sedat Bayrak, Yasir Elmacı, Murat Sözgelmez ve Abdurrahman Dereli ile sarı kart cezalısı Hayrettin Yerlikaya'dan yoksun kadrosuna rağmen dün sahasında alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Ankaraspor'u Musa Aydın ve Muhammed Ali Kurtuluş'un attığı gollerle 2-1 mağlup etti.

Bu galibiyetle puanını 67'ye çıkaran Sivasspor ligdeki iddialı konumunu korudu.

İÇ SAHADAKİ 13. GALİBİYET

Bu sezon sahasında başarılı bir grafik çizen Sivasspor, Ankaraspor'u da yenerek başarı grafiğine bir yenisini ekledi.

Ankaraspor maçı öncesinde, iç sahada oynadığı 15 maçta 12 galibiyet, 1 beraberlik, 2 mağlubiyet alan Sivasspor, Ankaraspor'u yenerek iç sahadaki 13. galibiyetine imza attı.

Bu sezon sahasında sadece Fenerbahçe ve Beşiktaş'a yenilip, Çaykur Rizespor ile berabere kalan Sivasspor, sahasında 41 puan toplayan Fenerbahçe'den sonra topladığı 40 puanla iç sahada ligin en başarılı ikinci takımı.

BU SEZON 21. GALİBİYET

Geçen hafta Kayserispor'u deplasmanda yenerek bu sezon 20. galibiyetine imza atan ve bir sezonda 20 galibiyet barajına ulaşan takımlar arasına adını yazdırarak Türk futbol tarihine geçen Sivasspor, Ankaraspor'u da mağlup ederek bu sezonki 21. galibiyetini elde etti.

Sivasspor 21. galibiyetine imza atarak, lig tarihinde şimdiye dek bir sezonda 20 galibiyet barajına ulaşan takımlardan (Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Sarıyer ve Gaziantepspor) Gaziantepspor'un 2000-2001 sezonundaki 20 galibiyetlik başarısını geçti, Sarıyer'in ise 1988-1989 sezonundaki 21 galibiyetlik başarısına ortak oldu.

Sivasspor, kalan 3 maçını da kazandığı takdirde, Trabzonspor'dan sonra bir sezonda 24 galibiyet barajına ulaşan ikinci Anadolu takımı olarak tarihe geçecek.

SİVASSPOR, ANKARASPOR'A KARŞI SİFTAH YAPTI

Sivasspor, ligde daha önce 5 kez karşılaştığı, ancak hiç mağlup edemediği Ankara ekibini 6. randevuda 2-1 yenerek rakibine karşı ilk galibiyetine imza attı.

İki ekip arasında daha önce oynanan 5 maçın 3'ünden Ankaraspor galip ayrılırken, 2 karşılaşma beraberlikle sonuçlanmıştı. 2005-2006 sezonunda Ankara'da oynanan maç 1-1, Sivas'ta oynanan maç 2-2 eşitlikle sona ermişti. 2006-2007 sezonunda iç sahada rakibine 2-0, deplasmanda ise 2-1 mağlup olan Sivasspor, bu sezonun ilk yarısında da Ankara ekibine dış sahada 2-0 yenilmişti.

MUSA VE MUHAMMED SUSKUNLUĞUNU BOZDU

Attıkları gollerle Sivasspor'u, Ankaraspor karşısında galibiyete taşıyan Musa Aydın ve Muhammed Ali Kurtuluş, uzun bir aradan sonra gol sevinci yaşadı.

Ankaraspor maçında gol perdesini açarak bu sezonki 6. golüne imza atan Musa Aydın, 10 maç aradan sonra gol sevinci yaşadı. Musa en son ligin 20. haftasında takımının 4-1 mağlup olduğu Fenerbahçe maçında Sivasspor'un tek golünü atmıştı.

Sivasspor'un Ankaraspor karşısında 2. golüne imza atan Muhammed Ali Kurtuluş ise Ankara ekibinin filelerini havalandırdığı golle, bu sezonki gol sayısını 10'a çıkardı. En son ligin 25. haftasındaki Ankaragücü maçında gol atan Muhammed Ali, 5 maç aradan sonra gol sevinci yaşadı.