BIST 9.465
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.489,48
HABER /  GÜNCEL

Şişmana Fıçı Vergisi !

Uçağa binen fazla kilolu yolcular hakkında inanılmaz şeyler konuşuluyor...

Abone ol

Obez olarak adlandırılan aşırı kilolularla ilgili son gelişmelerden haberiniz var mı? Uçağa binen fazla kilolu yolcular hakkında inanılmaz şeyler konuşuluyor...

Bir ülkede, aşırı kilolu vatandaşlara "fıçı vergisi" getirilmesi tartışılırken bir başka ülkede de aşırı kilolular ülkeye sokulmuyorlar.

FIÇI VERGİSİ

Avustralya’da tartışılan ilginç bir öneri var.

Uçağa binenlerden, belli kilo sınırını aşan bagajları için, kilo başına para alınması olayında olduğu gibi, aşırı kilolu yolculardan da belli sınırı aşan kiloları için, kilo başına vergi alınması öneriliyor.

Daily Mail Gazetesi’nde yer alan habere göre; Avustralyalı beslenme ve kilo kontrol uzmanı Dr.John Tickell, uçakların ilave yakıt maliyetini de düşünerek, obez uçak yolcularından "tubby tax" yani "fıçı vergisi" adı altında bir vergi alınmasını önerdi. Dr. Tickell’in bu konuda bir kilo sınırı belirlenmesine ilişkin önerisine, şu ana kadar yetkililerden bir yanıt gelmedi.

Tartışmaların diğer tarafı olan Obezler Derneği Başkanı Dr. Tim Gill ise, kilo sorunu olan yolcuları ayırıp seçmek yerine, uçaklara ekstradan birkaç geniş koltuk yerleştirilmesini önerdi.

Bakalım, "fıçı vergisi" çıkacak mı çıkmayacak mı?

Bu arada Daily Mail okurlarından gelen 72 yorumdan çoğunda "fıçı vergisi" destekleniyor. Bazı okurlar da kilosu az olanlar ile çocuklara "kilo indirimi" öneriyorlar...

ÜLKEYE GİRİŞ YASAĞI

Aşırı kilolularla ilgili bir başka gelişme de Yeni Zelanda’da... Ayrıntılarını geçen pazar Hürriyet’te okuduğunuz gibi, Yeni Zelandalı yetkililer, "ülkenin sağlık sistemine yük olacağı" gerekçesiyle, yeni evli ve aşırı kilolu Rowan Trezise’ye oturma izni vermemişler.

Kocasına yerleşim izni verilen Trezise, şu anda İngiltere’de. Yılbaşına kadar zayıflayabilirse, eşine kavuşabilecek.

Ülkeye yerleşme izni konusunda bir şey diyemem ama şişmanlardan "fıçı vergisi" alınma önerisini, Maliye Bakanımız duymasın!..