BIST 9.708
DOLAR 32,54
EURO 34,83
ALTIN 2.427,56
HABER /  GÜNCEL

Şişli Belediyesi'nde Sarıgül ayaklanması

Şişli Belediyesi'nde Sarıgül ayaklanması. Belediye Başkanı Hayri İnönü, Sarıgül'e karşı birlik olan Meclis üyelerine direnemedi

Abone ol

Şişli Belediyesi'nde Sarıgül depremi bitti mi?

Dün Mustafa Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül'ün yetkilerini elinden alan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün Sarıgül'e yetkilerini geri vermek zorunda kaldı. 

Belediyede 21 daire başkanının görevinin sonlandırılmasıyla başlayan operasyon basında geniş yankı bulunca Başkan İnönü geri adım attı.

MECLİS ÜYELERİ REST Mİ ÇEKTİ?

Belediyeden ismini açıklamayan kaynakların verdiği bilgilere göre dün Başkan İnönü Emir Sarıgül ve Meclis'te sözü geçen 29 üyeyle toplantı yaptı. Toplantıda Meclis üyeleri Başkan İnönü'ye 'Sarıgül'ün yanındayız' mesajı verdi. Görevden alma kararına karşı birlik olan Meclis üyelerinin kararlı tavrı başkana geri adıma attırdı. 

EN YÜKSEK BÜTÇELİ MÜDÜRLÜKLERİ GERİ ALDI

Emir Sarıgül'e iade edilen şube müdürlükleri arasında Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Dış İlişkiler Müdürlüğü, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile Özel Kalem Müdürlüğü bulunuyor. Bu birimler ise belediyenin 'en yüksek bütçeli' müdürlüklerinin başında geliyor.  

ONUN GÖREVİ BAŞKA HİÇBİR BELEDİYEDE YOKTU

Emir Sarıgül, 30 Mart Yerel Seçimleri'nde Şişli Belediyesi Meclis Üyeliği'ne 4'ncü sıradan seçilmişti. Seçimin kazanılması ardından Şişli Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Hayri İnönü ilk iş başkan yardımcılarına görev dağılımı yapmıştı. 

Mustafa Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül o görevlendirmeyle hiçbir belediyede olmayan Başkan Vekili ve Koordinatör Başkan Yardımcılığı görevine atanmıştı.

MÜDÜRLER DE GÖREVE DÖNDÜ

Şişli Belediyesi'nde görevden alınan 21 müdürün 17'si de görevlerine iade edildi.  Göreve dönemeyen 4 müdür için ise İnönü'nün 'Kesinlikle çalışmam' dediği iddia edildi. 

BAŞKAN YARDIMCILARI GÖREVLERİNDE KALIYOR

İnternethaber'in dün belediyeden ulaştığı kaynakları bugün yapılacak Meclis Toplantısı sonrası Emir Sarıgül dahil 9 belediye başkan yardımcısının görevden alınacağını söylemişlerdi. Dün Başkan İnönü'nün Meclis üyelerinden gördüğü kararlı tavır sonrası başkan yardımcıları da görevlerinde kaldı.