BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  EKONOMİ

Şişecamda grev 3 Haziranda

Şişecam'a ait 11 fabrika için alınan grev kararı, 3 Haziran'da uygulanacak.

Abone ol Cam, Çimento, Seramik ve Toprak Sanayi İşçileri Sendikası (Kristal-İş), Şişecam'a ait 11 fabrika için alınan grev kararının 3 Haziran'da uygulanmasını kararlaştırdı.

Kristal-İş'ten yapılan açıklamada, Türk-İş üyesi Kristal-İş ile Türkiye Cam, Çimento ve Toprak Sanayi İşverenleri Sendikası (Cam İşverenleri Sendikası) arasında 10 Ocakta başlayan 21. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine Şişecam'a ait Paşabahçe Cam, Trakya Cam, Anadolu Cam ve Cam Elyaf şirketlerine bağlı 11 fabrika için 9 Mayıs'ta grev kararı aldığı anımsatıldı.

Grev kararının 22 Mayıs'ta Cam İşverenleri Sendikası'na tebliğ edildiği belirtilen açıklamada, ''Grev kararının alındığı 9 Mayıs 2008 tarihinden bu yana Cam İşverenleri Sendikası'nın hiçbir adım atmaması, müzakerelerden uzak durması ve ağırdan alması nedeniyle 3 Haziran 2008 tarihinde grev uygulamasına karar verildi'' denildi.

Açıklamada, grev kararının Şişecam Grubu'na ait Paşabahçe Cam Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Kırklareli Fabrikası ve Mersin Fabrikası), Anadolu Cam Sanayi A.Ş. (Topkapı Fabrikası, Mersin Fabrikası, Çayırova Fabrikası), Trakya Cam Sanayi A.Ş. (Trakya Fabrikası, Trakya Otocam Fabrikası, Trakya Mersin Fabrikası, Cam İşleme ve Kaplamalı Camlar Fabrikası) ile Cam Elyaf Sanayi A.Ş. iş yerlerinde çalışan yaklaşık 5 bin cam işçisini kapsadığı belirtildi.

Kristal-İş'in, grev kararı ile grev uygulama tarihi arasına yaklaşık bir aylık süre koyarak toplu iş sözleşmesinin barışçı yollarla, masada sonuçlanması için iyi niyetini gösterdiği kaydedilen açıklamada, ''Kristal-İş, grev uygulama tarihine kadar sonuç almak için aynı tutumu sürdürecektir. İşveren sendikasını, oyalanmadan taleplerimizi dikkate alarak gerekli adımları atmaya çağırıyoruz'' denildi.