BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Şırnak'ta son dakika çatışma haberi! Şehitler var

ŞIRNAK 'ın Uludere ilçesinden son dakika acı haber geldi. Uludere'den gelen sondakikaya göre br grup PKK'lı Şenyuva üs bölgesine saldırdıç Çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

Abone ol

Şırnak'ın Uludere ilçesinde bir grup PKK'lı terörist Şenyuva üs bölgesine saldırı düzenledi. Gelen son dakika haberlerine göre hain saldırıda 2 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Saldırının ardından operasyon başlatıldı, bölgeye takviye birlikler gönderildi. Bölgede çatışma devam ediyor.

Şırnak’ın Beytüşşebap ile Uludere ilçeleri arasında bulunan Andaç mevkiindeki üs bölgesine teröristlerce düzenlenen saldırıda biri üsteğmen 2 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Bölgede çatışma devam ediyor. 

2 ASKER ŞEHİT OLDU

Uludere İlçesi Andaç Bölgesi’nde bu sabah operasyon yapan güvenlik güçleri ile teröristler arasında sıcak temas sağlandı.Teröristlerin açtığı ilk ateşle 2 asker şehit olduğu, 2 asker de yaralandı.

OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR

TSK tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, 14-20 Nisan tarihlerinde, bölücü terör örgütünün sürekli barınma alanıyla yurt içine geçiş güzergahı olarak kullandığı ve büyük önem taşıdığı belirtilen bölgelerdeki operasyonlara aralıksız devam edildi.

OPERASYONLAR NEREDE DEVAM EDİYOR?

Teröristle mücadele harekatı kapsamında, Şırnak Beytüşşebap, Hakkari Yüksekova, Diyarbakır Lice, Batman Sason, Mardin Dargeçit ve Bitlis merkez bölgelerinde büyük ve orta çaplı operasyonlar gerçekleştirildi.

MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ?

Son bir hafta içindeki operasyonlarda; 45 terörist etkisiz hale getirilirken, 13 piyade tüfeği 1 makineli tüfek, 5 tabanca, 1 law, 1 bomba atar ve 17 el bombası ele geçirildi.

34 EYP imha edilirken, bin 250 kilo amonyum nitrat, çok miktarda değişik çap ve cinste mühimmat ile EYP yapımında kullanılan kablo, fünye ve patlayıcı madde ele geçirildi. Teröristler tarafından kullanılan 8 sığınak ve mağara bulunarak kullanılamaz hale getirilirken, ikiz plaka kaydı bulunan ve bombalı eylemlerde kullanılacağı değerlendirilen 4 araç ele geçirildi.