BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.505,76
HABER /  GÜNCEL

Sırasına oturdu cübbe giydi

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, 43 yıl önce mezun olduğu sınıfına gelerek sırasına oturdu ve daha sonra ise mezuniyet cübbesi giyer...

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, 43 yıl önce mezun olduğu sınıfına gelerek sırasına oturdu ve daha sonra ise mezuniyet cübbesi giyerek kep attı.
43 yıl önce mezun olduğu Eskişehir Anadolu Lisesine karne dağıtımı için gelen Milli Eğitim Bakanı Avcı, mezun olduğu yıl öğrenim gördüğü sınıfta da karne dağıttı. Karne dağıtımı sonrasında 43 yıl önce oturduğu sırasına oturan Avcı, duygulu anlar yaşadı. Okumuş olduğu arkadaşlarının yerlerini o günmüş gibi gösteren Avcı, “43 yıl önce bu sınıfta, bu sırada okudum. Kızlar önde oturuyordu. Zaten 6 kız arkadaşımız vardı. Biz Abdülkadir ile burada oturuyorduk” dedi.
43 yıl önce bu okulda mezuniyet töreninde de bir konuşma yaptığını anlatan Bakan Avcı, sözlerine şu şekilde devam etti:
“Mezunlar adına konuşma yapma görevini arkadaşlarım bana vermişti. O gün de heyecanlanmıştım ama, bugün çok daha fazla heyecanlandım. Öncelikle mezunlarımızı tebrik ediyorum. Bütün öğrencilerimizin, sağlıklı, başarılı ve huzurlu nice yıllar güzel günlerine hep birlikte şahit olmayı diliyorum. Bugün karnelerini alan bütün öğrencilerimize ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyorum. Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) girecek bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum. Hepinize iyi tatiller diliyorum.”

“İLERDE BENİ BAKAN OLARAK HATIRLAYIN O BANA YETER”
Eskişehir Anadolu Lisesi öğrencilerine seslenen Bakan Avcı, ileride sadece okuldan mezun olan bir Milli Eğitim Bakanı olduğunu hatırlamalarını istedi. Öğrencilere yaz tatilinde Oğuz Atay’ın ‘Bir Bilim Adamının Romanı’ isimli kitabını okumalarını tavsiye eden Bakan Avcı, “Öyle çok fazla da tatilde ders çalışmayın. Güzel kitaplar okuyun. Sinemaya gidin, güzel müzikler dinleyin. Tarihi yerleri gezin. Ama illa ben okumadan duramam, bir şeyler okumam gerekir derseniz; Oğuz Atay’ın ‘Bir Bilim Adamının Romanı’ bu yaz tatilinde iyi gider. Şiirden hoşlanırsanız ise Sait Faik bu yaz tatilinde okunur. Tatili güzel değerlendirin. Rahmete kavuşmuş öğretmenlerimiz anıyoruz. Bütün öğretmenlerimin adını halen biliyorum. Ancak mezun olduğum zaman Milli Eğitim Bakanının ismini hatırlamıyorum” diye konuştu.
Bakan Avcı’ya konuşmasının ardından 43 yıl sonra yeniden mezuniyet cübbesi ve kep giydirildi. Öğrencilerle cübbeli fotoğraf çektiren Bakan Avcı, giymiş olduğu kepi öğrencilerle birlikte havaya attı.
(İHA)