BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,86
ALTIN 2.437,29
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Sinoplu Enver boş durmadı

Ankara Oyun Havaları’nın yoğun ilgi gördüğü şu günlerde Sinoplu Enver de boş durmadı.

Abone ol

Ankara Oyun Havaları’nın yoğun ilgi gördüğü ve bu türküleri söyleyen şarkıcıların da bir o kadar da eleştirildiği şu günlerde, Sinoplu Enver de boş durmadı.

Müzik dünyasındaki çalışmalarını bu güne kadar katıldığı köy düğünlerinde ve Belediye Festivallerinde sürdüren Enver ‘de albümlü şarkıcılar kervanına katıldı. Ancak alışılmışın dışında beklenilenden de öte bir şekilde.

İlk albümünü, 7. Sanat Sinema ve Müzik Yapım’dan çıkartan genç sanatçı “ Harbi Enver” ismi ile de dikkat çekiyor.

Yönetmenliğini Hakan Kara kurt’un yaptığı “Edepli Ankara Oyun Havaları” isimli albümde, bugüne kadar Ankaralı Turgut, Ankaralı Yasemin, Hasan Yılmaz başta olmak üzere birçok Ankara türküleri seslendiren şarkıcılara eser veren Ayhan Polatkan’a prodüktörlük yaptıran Harbi Enver, onları kendi silahları ile vuruyor.


“BUYRUN HODRİ MEYDAN”

Albüm ismini taşıyan türküde,
“Biri arabada beş diyor
Biri salla yalan mı
Biri abisine öptürüyor
Bunlar bize revamı

Edepli olun edepli
Biraz da seviyeli
Terbiyemiz bozuldu
Siz ekrana düşeli
Siz gündeme geleli”

Diyen Harbi Enver, meydan savaşı başlattı. “Onların söylediği türküleri çocuklarıma dinletmiyorum. Onlar sadece şöhret ve paranın peşindeler. Türküleri çok basitleştirdiler. Ama artık karşıların da ben varım” diyen Enver kendisi gibi düşünen insanların çoğalacağın dan da emin.

Albümünde müstehcen ve erotik şarkı sözlerine hiç yer vermeyen Harbi Enver, “Onlar gibi belden aşağı sözleri kullanıp insanları güldürmek bana göre değil. Ama benim türkülerimle de insanlar gülüp eğlenecekler. “ diyor.