BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.420,26
HABER /  DÜNYA

Sınırda çatışma tatili

Suriye’nin Telabyat sınır ilçesinde çıkan çatışmalar nedeniyle, Akçakale’deki okullar Pazartesi gününe kadar tatil edildi.<br/>Son bir hafta...

Abone ol

Suriye’nin Telabyat sınır ilçesinde çıkan çatışmalar nedeniyle, Akçakale’deki okullar Pazartesi gününe kadar tatil edildi.
Son bir haftadır Özgür Suriye Ordusu ile Irak Şam İslam Devleti arasında çıkan çatışmalar yüzünden Akçakale’deki ilköğretim okullarında Pazartesi gününe kadar eğitim ve öğretime ara verildiği bildirildi.
Telabyad Sınır Kapısı’nı elinde bulunduran Özgür Suriye Ordusu ile Irak Şam İslam Devleti arasındaki sınır kapısı hakimiyeti dolayısıyla son bir haftadır yoğun bir çatışma yaşanıyor.
Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Özgür Suriye Ordusu’nun durumunun çok zor olduğu, buna karşılık Irak Şam İslam Devleti cephesinin güçlü bir şekilde Telabyat ilçesini kuşatma altına aldığı, böyle giderse birkaç gün içinde Telabyat Sınır Kapısı’nın ele geçirileceği dile getirildi.
Akçakale sınır hattında askeri araçların devriye gezdiği, buna karşın gümrük kapısında geçişlerin durdurulduğu gözlemlendi. Sınırda çatışmalar yüzünden ilçe halkının tedirginliği devam ediyor.
(İHA)