BIST 9.006
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.279,76

Şimdi Bir Kadın Neresine Ölse Bilemiyor

Şimdi bir kadının içi oyuluyor kazma kürek.Şimdi bir kadının canı, alevli urganlarla yeniden yeniden alınıyor.Şimdi bir kadın neresine ölse bilemiyor.Nasıl ölse?Nasıl ölse de kurtulsa baştanbaşa sızı olmuş bir bedenden.O kadın Özgecan'ın annesi! O kadın,

Şimdi bir kadının içi oyuluyor kazma kürek.

Şimdi bir kadının canı, alevli urganlarla yeniden yeniden alınıyor.

Şimdi bir kadın neresine ölse bilemiyor.

Nasıl ölse?

Nasıl ölse de kurtulsa baştanbaşa sızı olmuş bir bedenden.

O kadın Özgecan'ın annesi! O kadın, şimdi bütün acıların annesi.

İleri geri konuşuyor, yazıyor insanlar. Bazen bir kadın bazen bir erkek, acıya sözle gidiyor! Bir kazmada onlar vuruyorlar Özgecan'ın annesinin yüreğine. Bir acı da onlar bırakıyorlar cayır cayır.

Anlamıyoruz, anlayamıyoruz bu öfke niye? Bu kin kime? Kadın, kadınlığından mı nefret ediyor? Erkek, erkekliğinden mi anlamıyoruz? Öyle bir toplum olduk ki en temel duyguda bile birleşemiyoruz.

Acıma, merhamet, sevgi, şefkat insanlığın ortak duygularındandır.  Göğsünde bir kalp taşıyan her insan, bir insan zulme uğradığında, öldüğünde üzülür. Ölene dua eder, yakınlarını teselli eder. Bu insan olmanın gereğidir. Bu yaratılanı Yaratandan ötürü sevmenin gereğidir.

Haksızlığın ve zulmün dini, dili, ırkı, ülkesi yoktur. Haksızlık, kime karşı işlenmiş olursa olsun haksızlıktır. Bir genç kızın, bir toplu taşıma aracında suiistimal edilmeye çalışılması, ardından hunharca öldürülmesi haksızlıktır. Bu haksızlığa, kılıf uydurmaya çalışmak, suça bahaneler uydurarak makul kılmaya çalışmak daha da beter bir haksızlıktır.

Bir dakikalığına Özgecan’ın annesi babası olmaya davet ediyorum sizi. Bir dakikalığına onların ruhlarını cayır cayır yakan acıyı hissetmeye davet ediyorum. Ne hissediyorsunuz?

Özgecan gitti! Giden geri gelmez ama kalan Özgecanların insanca yaşamasını sağlayabiliriz. Bu ülkede kadınlarımızın, genç kızlarımızın, kız çocuklarımızın ve hatta erkek çocuklarımızın gece ve gündüz ülkemizin her köşesinde korkmadan, güven içinde dolaşmalarını ve sağ salim evlerine dönmelerini sağlayabiliriz. Bunun için elbirliği yapabilir, aklıselim ile düşünerek çözümler üretebiliriz.

Kötülükte değil iyilikte birleşebiliriz.