BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.436,44
HABER /  GÜNCEL

Sılayı töre değil reyting yedi

İki sezonun en çok izlenen dizisiydi. Ama bu sezona kötü başlayınca kaçınılmaz son onu da buldu. Sıla final yapıyor.

Abone ol

Yayınlandığı iki sezon boyunca en çok izlenen dizilerden biri olan Sıla 3. sezonda beklenen ilgiyi göremeyince diziler arasındaki en erken finali yaptı. 

TÜM MAGAZİN -MEDYA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Mezopotamya’nın bereketli topraklarında, aşkları için kanun tanımaz törelere karşı gelen iki gencin; Sıla ve Boran’ın yüreklere dokunan hikayesini anlatan “Sıla” 19 Eylül Cuma akşamı ekrana veda ediyor.

Yayınlandığı iki sezon boyunca en çok izlenen dizi olan Sıla geçen sezonun sonlarına doğru ve bu sezonun başında beklenen ilgiyi göremeyince yapımcılar diziyi bitirmeye karar verdiler. Sıla geçen hafta AB’de 9sırada yer alırken Total’de ise 12. Sırada yer almıştı.

Sıla'nın başrollerinde Cansu Dere, Mehmet Akif Alakurt, Zeynep Eronat, Menderes Samancılar ve Fatoş Tez gibi ünlü isimler yer alıyor.

Final Özeti: Günler geçmiş… Aylar bitmiş… Aşirette yaşanan sorunlar yerini evliliklere, yeni hayatlara ve hayallere bırakmışken, Sıla’nın hamileliği daha da belirginleşmiştir… Boran okulun açılış törenine katılmak için yola koyulmuşken gelen haber, herkesin iki kere sevinmesine neden olur.

Diğer taraftaysa Zinar, ağalığı bırakmak istemektedir… Ama bu, o kadar kolay bir süreç olmayacaktır… Çünkü geçen zamanla birlikte çok şey değişmiştir… Boran yeniden ağa olur mu bilinmez ama
töre hükümleri yerini adalete bırakmış, insanlar artık kendi kararlarını kendileri verir olmuştur…

Boran için zor günler başlamıştır… Bir an önce kararını vermesi gerekmektedir… Kendisi istemese de çevresindeki herkes ağalığı Boran’a layık görmektedir… Bu süreçte en büyük desteği karısından ve çocuklarından alan Boran kararını verir… Şimdiye kadar alınmış en radikal karar, aşiret için zor olsa da, Boran ve Sıla’nın özlemini duyduğu ve yapmak istedikleri için atılan en belirgin adımdır bu.

Sıla ve Boran’ın töreye rağmen yeşerttikleri, korudukları ve doyasıya yaşadıkları efsane aşktan geriye, “bir varmış, bir yokmuş” diye anlatılan anılar kalır…