BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,77
ALTIN 2.493,10
HABER /  GÜNCEL

Siirt'te okul ve sağlık ocağına saldırı

Siirt'te çocukların ağırlıkta olduğu bir grup, 75'inci Yıl İlköğretim Okulu ve Evren Aile Sağlığı Merkezi'ne tüp düzenekli saldırıda bulundu.

Abone ol

Şans eseri kimsenin olmadığı okul bahçesinde, tüp patlamadan itfaiye ekipleri tarafından etkisiz hale getirildi.

Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin 14'üncü yıldönümü nedeniyle bölgede olaylar görülürken Siirt'te saat 20.15'de bir grup PKK sempatizanı, Barış Mahallesi'nde bulunan 75'inci Yıl İlköğretim Okulu ve Evren Aile Sağılığı Merkezi'ne traktör içerisine koydukları piknik tüpüyle saldırıda bulundu. Tüpün ağzını açarak içerisine koydukları traktör lastiğini ateşe veren göstericiler, daha sonra lastiği okulun bahçesine sürerek uzaklaştı. İhbar sevk edilen itfaiye ekipleri, patlamadan tüpü söndürdü. Terörle mücadele ve özel harekat ekipleri, kaçan saldırganların yakalanması amacıyla Barış Mahallesi'nde çalışma başlattı. Yapılan çalışma sonrasında 3 kişi gözaltına alındı.

Barış Mahallesi'ne gelen Emniyet Müdür Mutlu Ekizoğlu, bir grubun güvenlik güçlerine taş attıktan sonra kaçtığını belirterek, "Ateş yakmışlar, taş attıktan sonra kaçmışlar. 12 veya 13 yaşlarındaki çocukları kullanıyorlar. Onlara attırıyorlar. Devletin polisine, devletin polis aracına taş atıyorlar. Bunları yönlendiren birileri var" dedi.