BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,98
ALTIN 2.434,97
HABER /  GÜNCEL

Shaqiri asker mi oluyor?

Shaqiri, askerlik işlemleri nedeniyle Vaduz ile oynanan hazırlık maçında görev yapmayınca İsviçre basını karıştı.

Abone ol

Galatasaray'ın uzun süredir kadrosuna katmak istediği İsviçreli Xherdan Shaqiri, askerlik işlemleri nedeniyle Vaduz ile oynanan hazırlık maçında görev yapmayınca İsviçre basını karıştı.

Galatasaray'ın uzun süre peşinde koştuktan sonra geçtiğimiz günlerde transferinden vazgeçtiği açıklanan Xherdan Shaqiri, Basel'in Vaduz ile oynadığı karşılaşmada forma giymedi. Vaduz'un Basel'i 3-2 yendiği karşılaşmada Shaqiri'nin görev yapmaması ise İsviçre basınında çeşitli spekülasyonlara sebep oldu.

GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Basın mensupları yıldız oyuncunun transfer görüşmeleri nedeniyle hazırlık maçında görev yapmadığını düşünürken, İsviçreli genç futbolcunun İstanbul'da olduğu ve Galatasaray ile transfer görüşmeleri yaptığı öne sürüldü. Ancak gerçek çok geçmeden ortaya çıktı. Shaqiri'nin neden Vaduz'a karşı oynamadığı sorulan Basel basın sözcüsü Josef Zindel, yıldız oyuncunun transfer işlemleri için değil, askerlik işlemleri için takımdaki yerini alamadığını ifade etti.

ŞAKA DEĞİL!

"Bu bir şaka değil" diyen Zindel, 20 yaşındaki genç oyuncunun askerlik işlemleri için Aargau eyaletinin Windisch beldesinde olması gerektiğini söyledi. Shaqiri'nin takıma ne zaman döneceği ve askerlik durumunun ne olacağı ise dile getirilmedi. Öte yandan Basel taraftarlarının forumlarında Shaqiri için transfer dedikodularının ardı arkası kesilmiyor. İsviçre ekibinin taraftarları Shaqiri'nin takımdan ayrılma ihtimalinin yüksek olduğunu düşünürken, Arnavut asıllı oyuncunun bugünkü maçta forma giymemesi üzerine Shaqiri'nin Galatasaray ya da Bayern Münih'e tranfer olacağı dedikodusu ortaya atıldı.