BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,81
ALTIN 2.514,85
HABER /  GÜNCEL

SESAR'dan tartışılacak MHP raporu

MHP'lilerin kurduğu SESAR bu parti hakkında rapor hazırladı. Rapora göre Türkiye'nin gayri milli durumun temellerini MHP attı. SESAR çözümün adresini de gösterdi.

Abone ol

MHP'lilerden MHP'ye sert eleştiri. Sosyal Araştırmalar ve Strateji Geliştirme Merkezi (SESAR) hazırladığı raporla MHP'yi yerden yere vuruldu. Türkiye'nin içinde bulunduğu durumun temellerinin MHP'nin iktidarda olduğu dönemde atıldığı savunulan raporda çözümün adresi olarak ta yine bu parti gösterildi!..

Tercüman yazarı Serdar Arseven AK Parti ne yaptıysa, temelini MHP atmış!" yazısıyla bu raporu köşesinde işledi.

Yazı: Serdar Arseven
Kaynak: www.tercumangazete.com

-Bizi boş verin; söz ülkücülerin olsun. MHP, bizim değil de, "MHP'lilerin insafına" kalsın... İşte, MHP'liler tarafından işletilen Sesar (Sosyal Araştırmalar ve Strateji Geliştirme Merkezi) bir MHP Raporu hazırlamış... Taze, bilginize... Deniyor ki Ülkücü Sesar'ın raporunda: "MHP'nin iktidar döneminde yaptığı açıktır: AKP hükümetinin sergilediği 'gayri milli', 'astratejik' ve 'apolitik' çizgiye sağlam bir temel atmak!.." Bunu biz yazsaydık... İnsafsızlık etmiş mi olurduk?.. MHP'lilerin değil de, bizim gibi 'ülküsüzlerin' raporunda yer alsaydı, şu yaman başlık: "Türk Milliyetçiliğinden Ecevit'in koltuk değnekçiliğine!.." Şuna bakar mısınız: "Ecevit'in koltuk değnekçisi!.." Ne ayıp!..

***

Bir de şurası: "Ecevit'ten 'siyasal terbiye' tevarüs edeyim derken milliyetçiliği neredeyse tasfiye eden Bahçeli, Ülkücü Camia'yı hüsrana uğratan yetersiz bir lider profili çizerek, MHP'ye önemli oranda güç kaybettirdi!"

AK PARTİ'Yİ BIRAK, ÜLKÜCÜLERE BAK!..
MHP'yi diriltmek lâzım... Peki ama nasıl?.. AK Parti'yi "milli çıkarları peşkeş çekmekle" filan suçlayarak, puan toplayabilir mi?.. Sesar'ın raporundan çıkan sonuca göre, çok zor!.. Baksanıza, MHP'li Sesar, MHP'yi Kıbrıs davasına en büyük zararı vermekle suçluyor: "AB Süreci'ni bugünkü vahim duruma getiren en kilit adımlardan biri olan 1999 Helsinki zirvesi, MHP'nin de ortak olduğu 57. Hükümet döneminde imzalanmıştır. Bu zirve ile Kıbrıs gibi hayli stratejik bir konunun bugünkü problematik yapısına adeta 'hazırlık' yapılmıştır." İşte böyle... MHP'lilere göre, "Kıbrıs davası kaybedildi ise, en büyük sorumluluk MHP'de.'. Bu sorumluluğun dile getirildiği bölümün başlığı şöyle: Kıbrıs'ın kaybında Bahçeli ve heyetinin rolü!.. Bir de şu başlık... Alt tarafın yansıtılmasına ihtiyaç bırakmayacak kadar açık: "Türkiye Cumhuriyeti'nin tasfiyesi adına Bahçeli'nin inanılmaz desteği ile çıkarılan yasalar!"

'APO POLİTİKASI'NA EN BÜYÜK DESTEK
Benden değil herhalde... MHP'lilere göre, MHP'den. Okuyalım mı: 'Üyelik konusunu Türkiye'yi olabildiğince sömürebilmek adına bir 'şantaj malzemesi' olarak kullanan Avrupa, Terörist başı Öcalan konusunu birçok noktaya zıplayabilmek için 'etkili bir tramplen'e dönüştürmeyi başardı. Ve bu noktada, Avrupa'nın işini kolaylaştıran MHP'nin de içinde bulunduğu 57. Hükümet oldu." Bakar mısınız, MHP'li ekip, "Öcalan, MHP yönetimine minnettardır" diyecek bir adım ileri gitse!..

***

Raporda... "Yolsuzlukta tavan yapan bir iktidar anlayışı" başlığı altında, bazı MHP'li Bakanlar hakkındaki yolsuzluk iddialarına da işaret ediliyor... İddiadan öte, ispatlanmış gibi... Bu yolsuzlukların, MHP'nin inandırıcılığını iyiden iye yitirmesine yol açtığı belirtilmekte... MHP'li Bakanları, peşinen mahkûm etmek... Vahim!..

***

MHP'li ekip, 30 sayfalık raporda, bugünkü MHP'yi yerden yere vurmakta... İlginç bir değerlendirme, Türkiye bugünkü çıkmazdan, yine MHP ile kurtulabilirmiş... Yani... (Rapora göre) ülkeyi çıkmaza iten parti ile!.. Bu MHP, renkli parti. Meslektaşlarımız ilgisini kesmişse de, izlemek eğlenceli.