BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.424,52
HABER /  GÜNCEL

Sermayenin yeşili olmaz

Türkiye'nin yabanbcı yatırımcılar için cazip bir ülke olduğunu söyleyen Babacan, yeşil sermaye eleştirilerinden sıkıldı

Abone ol

Babacan, AK Parti'nin ''Türkiye Bülteni Dergisi''ne verdiği demeçte, Türkiye'ye yabancı sermaye girişiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Babacan Türkiye'nin yabancı yatırım olarak cazip bir ülke olduğunu belirtirken yabancı sermayeyi yeşil sermaye diyerek ayıranlara şu eleştiriler getirdi:


''Sen sınırlarını uluslararası yatırımlara kapatacaksın, o zaman senin iş adamların nasıl gidip oralarda yatırım yapacaklar? Türkiye artık açık bir ekonomiye dönüşmüş durumda. Küresel ekonomiye entegre olmuş durumda. Türkiye'nin etrafına duvarlar örmek 'şu gelsin, bu gelmesin' demek, Türkiye'yi açıkça dünyaya kapatmaktır. Buna kimin hakkı olabilir? Bakın Körfez sermayesi bugün dünyada akacak yer arıyor. Bunu Fransa çekiyor, İngiltere çekiyor, Almanya çekiyor, ABD çekiyor. Bir çok ülke bu sermayeyi kendi ülkesine çekebilmek için rekabet halinde. Bizde ise hala sermayeye renk veriliyor. 'Yok yeşil sermaye, yok kızıl sermaye'... Bu tartışmalar da doğal olarak yatırımcıyı tedirgin ediyor. 'Acaba iktidar değişir de başımıza bir iş gelir mi, acaba bu zihniyet yatırımlarımıza bir zarar verir mi?' diyerek başka ülkelere yönelebiliyorlar. Türkiye'nin bunu artık aşması gerekiyor.''