BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.422,54
HABER /  GÜNCEL

Seri katil Atalay Filiz cezaevinden salıverilecek mi? İlginç gelişme...

3 kişiyi öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarpıtırılan seri katil Atalay Filiz'in, sahte kimlik davasında mahkeme, Filiz'i akıl hastanesine sevketti. "Akıl sağlığı yerinde değil" raporu gelirse Filiz tahliye mi edilecek?

Abone ol

TARİH öğretmeni Fatma Kayıkçı ve Göktuğ Demirarslan ve kız arkadaşı Elena Radchikova’yı öldürmekten hüküm giyen Atalay Filiz, bugün başkalarına ait kimlikleri kullanmak suçundan hakim karşısına çıktı. Filiz'in avukatı Merve Uçanok, Filiz hakkında daha önce verilen 'akıl sağlığı yerinde' raporuna itiraz etti. Mahkeme, Atalay Filiz'in Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları’na sevk edilerek akıl sağlığı raporu alınmasına karar verdi. 

AKIL SAĞLIĞI TAM İSE... Filiz'in geçmişte obsesif kompulsif bozukluğu olduğunu, kaplumbağasını mumyaladığını ve cezaevinde de dışkısını biriktirdiğini söyleyen avukat, ruh sağlığının yerinde olmadığını ifade etti. Atalay Filiz'in iyice tetkik edildikten sonra hazırlanacak raporda 'cezai sorumluluğu tam' denilirse en yüksek cezayı alması gerektiğine inandıklarını belirtti.

HASTANEYE SEVK EDİLECEK... Daha önce benzer yöndeki talepleri geri çeviren mahkeme bu kez talebi kabul etti. Merzifon Askeri Hastanesi'nce 1997 yılında Atalay Filiz hakkında obsesif kompulsif raporu verildiğini dikkate alan mahkeme, Filiz’in, Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilmesine karar verdi. Bu hastanede çıkacak rapor, Filiz’in, ceza ehliyetinin olup olmadığını ortaya koyacak.

DAHA ÖNCE "AKIL HASTALIĞI YOK" RAPORU GELMİŞTİ...  Atalay Filiz'in seri cinayetlerden yargılandığı davalarda Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nce “akıl hastalığı yok, cezai sorumluluğu tam” raporları gelmişti.

DİĞER DOSYALARI DE ETKİLEYEBİLİR... Mahkemenin kararını değerlendiren Atalay Filiz'in avukatı Merve Uçanok, "Hastanece düzenlenecek raporun kapsamı yalnızca resmi belgede sahtecilik suçu ile ilgili olacak. Ancak sanığın bu suç kapsamında cezai ehliyetinin yerinde olmadığı ile ilgili bir rapor çıkarsa; bu raporun, yargılandığı diğer dosyaları da etkilemesi mümkün" dedi.

O MESAJ ORTAYA ÇIKTI... Dava dosyasına sunulan dilekçede, önemli bir ayrıntı da yer aldı. Dilekçede, Atalay Filiz tarafından öldürülen Göktuğ Demirarslan, Filiz'e gönderdiği bir e-posta mesajına yer verildi. Söz konusu e-posta'nın tarihi 6 Ocak 2012. Gece 03.29'da atılan e-posta'da şöyle deniyor: Sen nasıl bir ruh hastasısın ki benim videomu filan çekmişsin ve o ara hiçbir problemimiz yoktu. Senin işin gücün yok mu? Ayrıca böyle saçma sapan şeylerle uğraşıyorsun. Sana bir abi tavsiyesi, git en yakın akıl hastanesine kendini bir göster. Ciddi akıl sorunların var. Senin, hani yaptıkların normal bir insanın aklından geçecek şeyler değil. Senin gibi bir ruh hastasından herşey beklenir. Eğer ki bir daha bizi rahatsız edecek olursan seninle uğraşırım."