BIST 9.525
DOLAR 32,62
EURO 34,81
ALTIN 2.503,14
HABER /  POLİTİKA

Şener ve Çömez Özel Harpçi mi?

Emekli hakim Tarımcıoğlu'ndan siyaset gündemini sarsacak iddia: ''Şener ve Çömez Özel Harpçilerin kontrolünde.''

Abone ol

İNTERNERHABER
ANKARA-
 Eemekli Askeri Hakim Faik Tarımcıoğlu’ndan bomba gibi açıklamalar.  Tarımcıoğlu, TP lideri Abdullatif Şener ile Turan Çömez’in “Özel Harpçi” lerin kontrolünde olduğunu söyledi.” Tarımcıoğlu, “Turan Çömez, AK Parti’de görevlendirilmişti.Özel Harpçiler yönlendiriyordu. Abdullatif Şener’de ‘Seni Başbakan Yapacağız” denilerek istifa ettirildi” iddiasında bulundu.

Kozmik Büro’da yapılan aramalardan sonra gözler Özel Harbin siyasi uzantılarına çevrildi. Ömer Şahin’le kanala TV’de yayınlanan Görüş Farkı programına katılan Faik Tarımcıoğlu, Emniyet İstihbarat eski Başkanı Bülent Orakoğlu ve Gazeteci Celal Kazdağlı, Özel Harp’in sivil uzantısı olan siyasetçiler konusunda çarpıcı bilgiler verdiler. 

Merhum Kemal Yamak Paşa, CHP içinde Özel Harpçiler olduğunu söylemişti. Eski ANAP milletvekili, emekli Askeri Hakim Faik Tarımcıoğlu ise, “Sadece CHP’de mi? ANAP’ta da vardı, AK Parti’de var” dedikten sonra  AK Parti içindeki Özel Harpçilerle ilişkili olarak iki ünlü ismi adres gösterdi. Tarımcıoğlu, şunları söyledi:

ŞENER’E “SENİ BAŞBAKAN YAPACAĞIZ” DEDİLER
“Şu anda yurt dışında olan milletvekili (Turan Çömez), özel kalem olarak partide görevliydi. Özel Harpçilerce yönlendirildiği çok açık; bu reddedilemez. Bir Başbakan Yardımcısı’na (Abdullatif Şener) “seçime girme, seni Başbakan yapacağız” dediler. Bu yapı (özel harp) içinden birileri, dedi. Eski Genelkurmay Başkanı’nın (Hüseyin Kıvrıkoğlu) Başbakanlığı Mesut Yılmaz’a altın tepsiyle sunduğunu söylediği ses kayıtları internete düştü. Bunları birleştirirseniz, derin yapının Türk siyasetine nasıl tahakküm ettiği, el koyduğu, yönlendirdiği ortaya çıkar.”

 

ÇÖMEZ YAKALANIRSA SİYASET AYAĞI ORTAYA ÇIKAR

Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkanı Bülent Orakoğlu da Ergenekon firarileri Turan Çömez ile Bedrettin Dalan’ın  ciddi koruma altında oldukları için yakalanamadıklarını iddia etti. İki ismin yakalanması halinde Ergenekon’un parlamento ayağının da ortaya çıkabileceğine işaret eden Orakoğlu, şöyle devam etti:

“Ben Ergenekon’da yeni bir dalga bekliyorum aslında. Ergenekon’un medya, parlamento, iş dünyası ayakları da var. Parlamento ayağı, Çömez’in yakalanması ile çıkabilir. Dalan yakalanırsa global ayak ortaya çıkabilir.”

 

BAKAN DÜZEYİNDE ÖZEL HARPÇİ VAR

11 yıl önce Ergenekon’un kitabını yazan gazeteci Celal Kazdağlı ise Özel Harp’le ilişkili çok sayıda siyasetçi olduğunu anlattı. Bu isimlerden bazılarının bilinmesine rağmen açıklanamadığını ifade eden Kazdağlı, “ Bu yapının bakanlık düzeyine kadar çıkmış pek çok sayıda ismi var. 1950’lerden beri var. Kim oldukları bilinir ama ispatı zordur. Bu yapının parlamento, hukuk, güvenlik, medya, ekonomi ayağı olmadan; bu ülke kontrol altına alınamaz, cehenneme döndürülemez”


SADIK AVUNDUKLUOĞLU’NU NİYE SUSTURDULAR?

Faili Meçhul Cinayetleri Araştırma Komisyonu Başkanı, eski DYP milletvekili Sadık Avundukluoğlu ile ilgili çarpıcı bir iddia da ortaya atıldı. Orakoğlu, bir süredir sessizliğe gömülen Avundukluoğlu’nun derin yapılar tarafından tehdit edilerek,susturulduğunu söyledi. Orakoğlu, “Biz PKK liderini yanlış maddeden yargıladık. Uyuşturucu ticaretinden yargılasak hiçbir ülke buna sahip çıkamazdı. Sayın Avundukluoğlu, o dönemde bunu dile getirdi, birçok TV programında anlattı. Fakat birden sesi kesildi. Birileri çağırıyor kendisini, ‘bu konuyu fazla karıştırma’ diyor. Bunlar derin güçler. Devlet içinde yuvalanan, millet iradesini hiçe sayan güçler” dedi.

 

ÖZAL SUİKASTİ ÖNCESİ BAZILARINA “TRİBÜNDE OLMAYIN” DENMİŞ

Faik Tarımcıoğlu, birlikte siyaset yaptığı merhum Turgut Özal’a yönelik suikastle ilgili de bir ayrıntıyı ilk kez açıkladı. ANAP içinde görevlendirilmiş isimler olduğunu söyleyen Tarımcıoğlu, “ İlk kez açıklıyorum.O gün birileri ANAP İlçe Başkanlarına ki, bunların MHP kökenli olduğu söyleniyor. Tribünde bulunmamaları ikazı yapıyorlar. Bu da zaten meseleyi ortaya koyuyor” iddiasında bulundu.