BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.435,55
HABER /  GÜNCEL

Şemdinli'den Susurluk çıktı!

Şemdinli olaylarından sonra tutuklanan astsubay Ali Kaya'nın ismi "Bölgede etkin rol oynayan kişi" olarak Susurluk raporuna girmiş.

Abone ol

Meclis Şemdinli Komisyonu, Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Büyükanıt'ın, "Tanırım, iyi çocuktur" dediği tutuklu astsubay Ali Kaya'nın Susurluk bağlantısını araştıracak. Komisyon, Susurluk raporunu hazırlayan eski Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Kutlu Savaş'ı dinleyecek. Savaş'ın raporunda, Ali Kaya'nın "Bölgedeki birçok eylemde etkin rol oynayan kişilerden biri" olarak isminin geçtiği belirtiliyor. Dün toplanan Meclis Komisyonu önce Şemdinli Emniyet Müdürü Tacettin Aslan'ı dinledi. Aslan, Şemdinli'de Umut Kitapevi'nin bombalanması ve ardından yaşanan olaylarla ilgili bilgi verirken, "Olaylarda adı geçen astsubayların niye orada bulunduğu konusunda bilgim yok. Zaten bu konuda il müdürlüğü sadece bilgi sahibi olur. Bize bir şey söylemezler" dedi.

KUTLU SAVAŞ'A SORULACAK

Aslan, Kaya'yı hiç görmediğini ancak diğer zanlı astsubay Özcan İldeniz'le zaman zaman karşılaşıp konuştuklarını söyledi. Bu astsubayların son dönemde 16 kez Şemdinli'ye gidip geldiklerinin hatırlatılması üzerine Aslan, "Eğer onlar operasyon yapmaya gelecekse bunu bize bildiriler biz de güvenlik önlemi alırız. Ancak patlamanın olduğu gün kimse bize bir şey söylemedi. Sadece bize kitapevi sahibi Seferi Yılmaz'a bir paket geleceği ve bunu takip etmek gerektiği bildirildi" dedi. Komisyon yarın hazırlayan eski Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Kutlu Savaş'a Ali Kaya'yı soracak. Aynı gün ayrıca istihbarattan sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Sabri Uzun da komisyona gelerek bilgi verecek.

Kaynak: