BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.310,20
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Selahattin Demirtaş'tan soykırım çarkı!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 1915 yılı olayları için kullandığı soykırım ifadesinden geri adım attı.

Abone ol

İNTERNETHABER- HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, sözde Ermeni soykırım iddiaları konusundaki kendi sözlerini CNN Türk'te yalanladı. Daha önce katıldığı bir televizyon programında, 1915 olayları için diasporanın dile getirdiği soykırım iddialarını "Tereddütsüz kabul ediyorum, bu bir soykırımdır" diye konuşan Demirtaş, bu kez yaşananlar için "soykırım" ifadesini kullanmadıklarını bu konuda Hakikatler Komisyonu kurulsun teklifi getirdiklerini söyledi. 

Selahattin Demirtaş, daha önce CNN Türk'te Hakan Çelik'in hazırlayıp sunduğu ve 18 Ocak 2015 tarihinde yayınlanan Hafta Sonu Keyfi programında, Ermeni diasporasının 1915 yılı olayları için dile getirdiği "soykırım iddialarını" değerlendirmiş ve yaşananlar için "Tereddütsüz kabul ediyorum, bu bir soykırımdır" ifadesini kullanmıştı. Osmanlı mirasını en çok sahiplenen partinin AK Parti olduğunu ve bu nedenle, Ermeniler'den de özür dilemesi gereken partinin de AK Parti olması gerektiğini ileri süren Demirtaş o programda şöyle konuşmuştu;

Hakan Çelik: Siz soykırım olarak değerlendiriyor musunuz bunu?

Selahattin Demirtaş: Elbette, hiç tereddüt etmeden! Milletvekili olduğumdan beri, ondan önce insan hakları avukatlığı yaptım. Bu konudaki yaklaşımım hiç değişmedi. Kimse kusura bakmasın. Çok acı tarihi bir olayı birileri resmi tarihi örttü diye ben de buna boyun eğecek değilim.

İşte diyasporanın iddialarıyla ilgili tereddütsüz kabul ediyorum dediği o sözleri;



DEMİRTAŞ BU KEZ ÇARK ETTİ

Gündeme bomba gibi düşen ve hükümet cephesinden de yoğun eleştirilere neden olan bu sözlerden günler sonra Demirtaş bu kez yine CNN Türk'te katıldığı başka bir programda, soykırım ifadesini kullanmadı. Gazeteci Levent Gültekin'in soykırım iddiaları konusundaki sorusunu cevaplayan Demirtaş, "soykırım gibi bir ifadelerinin bulunmadığını", parti programında bunun için hakikatler komisyonu kurulmasını istediklerini söyledi.

İşte Demirtaş'ın sözde Ermeni soykırım iddialarıyla ilgili yeni sözleri;