BIST 9.089
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.326,09
HABER /  GÜNCEL

Seks işçisi erkekler!

Gecenin karanlığına karışıyorlar. Onlar gay barlarda müşteri arıyorlar..

Abone ol

Beyoğlu'nda para karşılığı eşcinsellerle birlikte olan erkeklerin öyküsünü Tempo dergisi araştırdı. Muhabir Eyüp Erdoğan gay barlara giderek fuhuş yapanlarla röportaj yaptı.

İstanbul’un en işlek semtlerinden biri olan Harbiye ve Nişantaşı’nda, bu senaryo her gece tekrarlanıyor. Genellikle Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa, Kocamustafapaşa ve Bakırköy’den Taksim’e gelen 17-25 yaş arasındaki genç erkek çocuklar, eşcinsellerle para karşılığı yatabilmek için önce gay barları dolaşıyorlar. Gay barlarda müşteri bulamazlarsa, Cumhuriyet ve Rumeli Caddeleri’nde, travestilerin arasında turlamaya başlıyorlar. Ta ki birileri gelip onları alana kadar...

İşe çıkan çocuklar, müşterilerinden tutturabildikleri kadar para alıyorlar. Bu rakam 30 ile 150 YTL arasında değişiyor. Kalacak yeri, cebinde parası olmayanlar, bazen 20 YTL, bazense sadece bir bira ısmarlaması karşılığında müşterileriyle yatıyor.

İLK GÜN KENDİSİNDEN İĞRENMİŞ

19 yaşından bu yana bu işi yapan H. P. bakın ilk geceyi nasıl anlatıyor?

 İlk çıktığım adam, 35 yaşında ve aşırı zengindi. Barda tanışıp akşam evine gittik ve içmeye başladık. Çok içtik... O zamanlar daha çabuk sarhoş oluyordum. Dört-beş bardak votka içtim. Kafam çok güzeldi. Bir baktım, yanıma sokuldu. O zaman tüylerim diken diken oldu.

PARAYI ALINCA UNUTMUŞ

O anı yaşaman lazım. Sarıldı... Hiçbir şey hissetmedim. Bir kıza dokunduğunda hoşlanırsın falan... Bunda hiçbir şey hissetmedim. Öyle takıldık işte... O zamanın parasıyla 300 milyon (300 YTL) para almıştım. İlk gün kendimden iğrendim, ama parayı alınca... 300 milyon da az para değildi. O parayı bir hafta, 10 günde ancak bitirebilmiştim.

BİR BİRAYA GİDEN BİLE VAR

Var tabii. Yatma yeri için giden bile var. O yüzden piyasayı mahvettiler. Yatacak yeri yok, yemek ısmarlıyor, yine gidiyor. Bir tane bira ısmarlayanla gidenler bile var.

Bir diğer müşteri de işe sinemada bir eşcinselle tanışmasıyla başlamış.. H. S. adındaki kişi ilk günlerini şöyle anlatıyor:

SİNEMADA YANIMA OTURDU

15 yaşımda seks sinemasına gitmiştim. Bir adam yanıma oturdu. Elini dizime atınca korktum. O zaman eşcinselin ne olduğunu bile bilmiyorum. Orada bir şeyler yaptık ve adam biraz para verdi. Öyle başladı işte...

Taksim’deki parka gitmiştim. Jigolo arkadaşlarla oturuyorduk. Biri gelmiş, beni beğenmiş. Arkadaşlar, “100 dolar istiyor'' demişler. O adamla gittim, harbiden 100 dolar verdi. Benim de hoşuma gitti.
     
5 DAKİKADA YAPARSIN

Korktum. Müşterilerin evine gitmiştim. Arkadaşlara, “Bunlar bizi döver'' dedim. Arkadaş, “Beş dakika yaparsın, 100 dolarını alırsın'' dedi. Paramı alıp çıktım, ondan sonra korku falan kalmadı. Telefon açıp, “Bize birisi lazım'' diyorlar. Ben de cep telefonuyla çocuğun fotoğrafını çekip yolluyorum. Beğenirse gönderiyoruz.