BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,86
ALTIN 2.436,02

Şehitleri uğurluyoruz! Oğlum şehit olmayı çok istedi

Şehitleri uğurluyoruz! Oğlum şehit olmayı çok istedi

Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan askerler düzenlenen törenlerle son yolculuklarına uğurlanıyor... Törenlerde hem gözyaşı hem teröre lanet hem de terör örgütlerine silah veren ABD ve Rusya'ya tepki vardı....

Şehitleri uğurluyoruz! Oğlum şehit olmayı çok istedi

Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan askerler düzenlenen törenlerle son yolculuklarına uğurlanıyor... Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ile Hatay Kırıkhan'da şehit uzman çavuş Ahmet Bayram'ın cenaze törenine katıldı. Ispartalı şehit Piyade Uzman Çavuş Ali Yılmaz'ı (25), yaklaşık 10 bin kişi uğurlarken, cenaze namazını, kendisiyle aynı adı taşıyan dedesi kıldırdı. Askerlerimizi bazı devletlerin PKK/PYD'ye verdiği silahların şehit ettiğini belirten Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, "Terör örgütüne destek veren kim olursa olsun desteğini durdurmalı ve bitirmelidir. Bu Türk milleti için bir bağımsızlık mücadelesidir" dedi. Türk tankına yönelik saldırıda şehit olan Konya Ereğlili sözleşmeli Er Nurullah Seçen'in babası Sedat Seçen, oğlunun asker olmayı çok istediğini belirterek "Akrabalarımız 'Sözleşmeli er olma, her an canından olma riskin var, burada babanla birlikte çalış' demelerine rağmen asker olmayı ve şehit olmayı çok istiyordu. Severek, sözleşmeli er oldu. Vatan sağ olsun“ dedi.

Şehitleri uğurluyoruz! Oğlum şehit olmayı çok istedi

CENAZE NAMAZINI DEDESİ KILDIRDI: Piyade Uzman Çavuş Ali Yılmaz (25), memleketi Isparta'da yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de katıldığı törende şehidin cenaze namazını, kendisiyle aynı adı taşıyan dedesi kıldırdı. Bakan Zeybekci'nin başsağlığı dilediği şehidin babası Süleyman Hilmi Yılmaz, "Alnım açık, ben Türk milliyetçisi bir insanım" dedi. Namaz sonrasında baba Süleyman Hilmi Yılmaz, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunun başına geldi. Tabuta sarılıp elini süren baba Yılmaz'ın ardından anne Emine Yılmaz ve diğer yakınları da tabuta sarılıp okşadı. Tören sırasında şehidin naaşının yanında Türk bayrağı açıldı. Tabutun üzerine mavi komando beresi konuldu.

Şehitleri uğurluyoruz! Oğlum şehit olmayı çok istedi

BEN ONU HAMALLIK YAPARAK BÜYÜTTÜM: Dün akşam oğlunun şehit haberine aldıktan sonra fenalaşan ve yapılan tedavisinin ardından taburcu olan nakliyecilik yapan baba Sedat Seçen, bugün evinde taziyeleri kabul etti. Oğlunu çok zor şartlar altında büyüttüğünü belirten açılı baba Seçen, ''Oğlumu hamallık yaparak, inşaatlarda taş kırarak çok zor şartlar altında büyütüp bugünlere getirdim. Evini, arabasını çok şükür, asker olduktan sonra birlikte almıştık. Askere gitmeden benim yanımda çalışıyordu ve bana yardımcı oluyordu. Her zaman asker olmayı çok istiyordu. Vatani görevini yaptıktan sonra sözleşmeli er olmak istedi. Akrabalarımız 'Sözleşmeli er olma, her an canından olma riskin var, burada babanla birlikte çalış' demelerine rağmen asker olmayı ve şehit olmayı çok istiyordu. Severek, sözleşmeli er oldu. Vatan sağ olsun'' dedi.

Şehitleri uğurluyoruz! Oğlum şehit olmayı çok istedi

EL-BAB OPERASYONUNDA DA GÖREV YAPMIŞ: Oğlunun El-Bab operasyonunda da görev yaptığını hatırlatan Seçen, ''Oğlumla biz, baba-oğul gibi değil, bir arkadaş gibiydik. Oğlum sülalemizde de en çok sevilenlerdendi. Bir karıncayı bile incitmezdi'' dedi. Sedat Seçen'in, dün oğlunun şehit haberini almadan saatler önce, bir galeriye gidip, oğlunun çok istediği hafif ticari aracı satın almak için anlaştığını ve hafta sonu tatili nedeniyle aracın satışını pazartesi günü devralmak için galeriden ayrıldığı ortaya çıktı. Şehit Seçen'den geriye, sosyal paylaşım sitesinde bir mühimmatın üzerine 'Seçen ailesine selamlar' yazılı fotoğrafı ile kardeşi Meryem'in, 'Canımızın parçası, dağların şahini canım askerim' yazılı fotoğraflar kaldı.