BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.428,84
HABER /  GÜNCEL

Şehit pilota ağlatan veda

Bitlis'te düşen askeri uçağın şehit pilotunun cenazesinde gözyaşları sel olup aktı

Abone ol

Bitlis'te görev uçuşu yapan askeri uçak F-16'nın düşmesi sonucu şehit olan Pilot Üsteğmen Bahadır Şahin'in (28) Türk bayrağına sarılı cenazesi, Eskişehir'de düzenlenen askeri törenin ardından toprağa verildi.

Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nden dün havalanıp Bitlis-Baykan kara yoludaki Tanrıyar Jandarma Karakolu yakınlarındaki dağlık alana düşen F-16'nın pilotu Üsteğmen Bahadır Şahin'in cenazesi, Eskişehir Asker Hastanesinden askeri ambulansla Reşadiye Camisi'ne getirildi.

Şehit Üsteğmen Şahin'in 1. Hava Kuvveti Komutanlığında görevli pilot arkadaşları Türk bayrağına sarılı naaşın başında ikişer dakika sırayla nöbet tuttu.

Ayakta durmakta güçlük çektiği için iki askerin yardımıyla naaşın yanına gelen baba Duran Şahin, oğlu şehit Üsteğmen Şahin'in fotoğrafına sarılıp, öptü ve gözyaşlarına hakim olamadı.

Cenaze törenine 6 aylık kızı Yağmur ile katılan Şehit Üsteğmen Şahin'in eşi Fatoş Şahin'in tabutuna sarılarak ''Sakın korkma sen bir meleksin. Cennete
gideceksin'' demesi, törene katılanların duygulu anlar yaşamasına neden oldu.
Yakınlarının isteği üzerine şehit Üsteğmen Şahin'in 6 aylık kızı Yağmur Şahin, cenaze töreninden götürüldü.

Cenaze törenine şehit Üsteğmen Şahin'in ailesi, yakınları, Vali Kadir Çalışıcı, Garnizon ve 1'nci Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Bilgin Balanlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, kamu kurum ve kuruluşu yetkilileri ile çok sayıda askeri erkan ve vatandaş katıldı.

Şehit Üsteğmen Şahin'in naaşı, Reşadiye Camisi'nde kılınan namazın ardından askeri tören kapsamında top arabasına konuldu. Şehit Üsteğmen Şahin'in cenazesi, kortej yürüyüşünün ardından Vişnelik Mahallesi'ndeki Hava Şehitliği'nde toprağa verildi.