BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.413,54
HABER /  GÜNCEL

Şehit komutanın son sözleri

Dağlıca Gazisi Yaşar Kıymaz evine döndü ve kollarında şehit olan komutanının son sözlerini anlattı.

Abone ol

12 askerin şehit düştüğü PKK baskınından yaralı olarak kurtulan Yaşar Kıymaz, "Komutanım kollarımda şehit düştü. Son sözleri 'annem, sevdiğim' oldu" dedi

Hakkâri Dağlıca'daki tabura PKK'lı teröristlerin 21 Ekim'de düzenlediği ve 12 askerin şehit düştüğü saldırıdan yaralı kurtulan Yaşar Kıymaz, tedavisinin ardından memleketi Uşak'a döndü.

ŞEHİDİN SON SÖZLERİ

Kıymaz "O günleri hatırlamak bile istemiyorum. Şehit komutanım Asteğmen Mehmet Bozkuş 'Annem, sevdiğim' diyerek, tam şahadet bile getiremeden kollarıma düştü. Yaraların acısı geçer, ama içimdeki acı hiçbir zaman geçmeyecek" dedi.

1 ay süren tedavisinin ardından önceki sabah Uşak'a gelen er Kıymaz'ı, otobüs terminalinde yakınları karşıladı. Kıymaz ilk iş olarak kollarında şehit düşen komutanı Bozkuş'un mezarını, ardından ailesini ziyaret etti. Daha sonra evine dönen Kıymaz'ı tanıdıkları da bir an olsun yalnız bırakmadı.

Kıymaz, atılan parça tesirli roketin şarapnel parçalarının bacaklarına, sırtına ve boynuna isabet ettiğini, vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar olduğunu söyledi.

Kıymaz, "Bir anda her yer alev topuna döndü. Biz bomba atıyorlar zannettik. Hastanede atılanın roket olduğunu söylediler. O gece hâlâ rüyalarıma giriyor. Şehit komutanım kollarıma düştü. 'Komutanım' dedim, ses vermedi" diye konuştu.

Kanlı geceden bir hafta önce terhisi yaklaşan askerlerin eğlence düzenlediğini söyleyen Kıymaz, şöyle devam etti: "Terhis sevincini bile yaşayamadan bu olay başımıza geldi. Bozkuş komutanımızla ağabey - kardeş gibiydik. Bana 'Uşak'a geldiğinde çayını ve çorbanı içmeye geleceğim' demişti."