BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,73
ALTIN 2.498,39
HABER /  GÜNCEL

Şehit cenazelerinde gözyaşı seli

Bingol kırsalında şehit düşen askelerin cenazeleri memleketlerinde toprağa verilirken, gözyaşları sel olup aktı..

Abone ol

Bingöl'ün Yayladere kırsalındaki operasyon sırasında şehit olan piyade onbaşılar Ramazan Özen ve Miktat Sümer, Adıyaman'da toprağa verildi.

Şehit Ramazan Özen için Adıyaman Ulucami'de düzenlenen cenaze törenine, ailesi ve yakınlarının yanı sıra Adıyaman Valisi Halil Işık, İl Jandarma Komutanı Albay Dursun Ertuğrul, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Işık, yaptığı konuşmasında, Türkiye'nin, halkının güçlü birlik ve beraberliği sayesinde demokrasi içinde kalarak kalkınmasını sürdüreceğini belirtti.

Albay Ertuğrul da konuşmasında, Ramazan Özen'in vatanı ve milletinin bütünlüğü, yüce Türk ulusunun bağımsızlığı için hayatını feda ettiğini vurgulayarak, ''Şehit, kutsal değerleri uğruna ruhunu Allah'a, bedenini toprağa veren, bir gül bahçesine girercesine şu kara toprağa giren eli öpülesi kahramandır'' diye konuştu.

Şehit Ramazan Özen'in cenazesi, cenaze namazının ardından yaklaşık 500 metre eller üzerinde taşındı ve cenaze aracına kondu. Özen'in cenazesi, Şehitlik'te defnedildi. Törene katılan vatandaşlar, terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

GÖLBAŞI'NDAKİ TÖREN

Şehit Piyade Onbaşı Miktat Sümer ise Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesine bağlı Gedikli köyünde toprağa verildi.

Şehit Sümer'in cenazesi, Gölbaşı Kaymakamlığı önündeki törenden sonra Gölbaşı Merkez Camisi'ne götürüldü. İkindi namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından şehit Sümer'in naaşı, askerler tarafından bir süre omuzlarda taşındı ve ambulansa konuldu.

Cenaze daha sonra ilçeye 20 kilometre uzaklıktaki Gedikli köyüne götürüldü. Gedikli köyünde, yakınlarının istemesi üzerine Sümer'in yüzü son kez anne ve babasına gösterildi.

Sümer'in cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi. Törenlere, Şehit Sümer'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra Gölbaşı Kaymakamı Sefer Yılmaz, AK Parti Milletvekili Mahmut Göksu, Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cemalettin Akyüz ve vatandaşlar katıldı.