BIST 9.756
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.422,46
HABER /  GÜNCEL

Şehidin vasiyeti yürek yaktı! LÖSEV, şehidin vasiyetini yerine getirecek

Pençe-Kilit operasyon bölgesinde şehit düşen Piyade Astsubay Yusuf Ataş’ın vasiyetini içeren görüntüler ortaya çıktı. “Ben ölürsem Lösemili bir çocuğun tüm masraflarını karşılayın… Anamın babamın elini öpün…” diyen şehit Ataş'ın vasiyetini LÖSEV yerine getirecek. Bunun üzerine LÖSEV'e bağış yağdı.

Abone ol

Piyade Astsubay Yusuf Ataş (21), Pençe-Kilit operasyon bölgesinde şehit düştü. Elazığ'ın Kovancılar ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Ataş’ın vasiyeti içeren görüntüler ortaya çıktı. Ataş’ın çektiği görüntüde, “Benim vasiyetim. Hayattan en çok istediğim şey, bir tane kız çocuğum olsun istiyorum. Eğer ölürsem bir tane lösemili kız çocuğunun hayatı boyunca tüm masraflarını karşılayın. Benim vasiyetim budur. Bir de bayramda gidin annemim babamın elini öpün” ifadeleri yer aldı.

“Boynumuzun borcudur”

Bunun üzerine LÖSEV sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Vatan için gözünü kırpmadan şehitlik mertebesine yükselirken lösemili çocuklarımızı kalbinde taşıyan Mehmetçiğimizin vasiyetini yerine getirmek boynumuzun borcudur. Pençe - Kilit operasyon bölgesinde şehit düşen Astsubay Yusuf Ataş’a Allah’tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı dileriz” ifadelerini kullandı.

Binlerce vatandaş şehidin vasiyetini yerine getirmek için LÖSEV'e bağış gönderdi. Bağışı gönderen vatandaşlar sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Şarkıcı Çelik harekete geçti

Şehidin bu vasiyetine şarkıcı Çelik, sahip çıktı. Çelik sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Pençe Kilit operasyonunda çıkan çatışmada şehit düşen Astsubay Yusuf Ataş kardeşimizin vasiyetine talibim. Kiminle nasıl irtibata geçerim bilmiyorum, ailesi ile irtibat kurmaya çalışacağım. Bilen bilgi sahibi olan varsa ve kardeşimizin vasiyetini yerine getirmek Onur olur" dedi.

Şehiden Cenazesi memleketine getirildi

Piyade Astsubay Yusuf Ataş (21), Pençe-Kilit operasyon bölgesinde dün şehit düştü. Yusuf Ataş’ın naaşı bugün memleketi Elazığ’a getirildi. Askeri uçakla Elazığ Havalimanı'na getirilen Ataş’ın naaşı, meslektaşları tarafından omuzlanarak cenaze aracına taşındı. Havalimanındaki karşılamaya Vali Ömer Toraman, 8. Kolordu Komutanı Tümgeneral Tamer Atay, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Evren, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, STK temsilcileri, şehidin ailesi, askeri personel ve polisler katıldı. Karayolu ile Kovancılar ilçesine götürülen şehit Ataş’ın öğlen namazını müteakip son yolculuğuna uğurlanacağı bildirildi.