BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,81
ALTIN 2.476,81
HABER /  GÜNCEL

Sedat Pekerin tek sabıkası

'çete liderliği yapmak’ suçundan yargılanan Sedat Peker'in tek sabıkası olduğu belirlendi

Abone ol

'Çete kurmak, çete liderliği yapmak" suçlarından hakkında çok sayıda dava açılan ve yargılanan Sedat Peker"in Adli Sicil"deki tek sabıkasının, 1989"de ruhsatsız tabanca bulundurmak suçundan aldığı para cezası olduğu iddia edildi.

Konya'daki İslami sermayeli Endüstri Holding"i yağmaladıkları, 5 kişiyi öldürüp 18 kişiyi gasp ettikleri iddiasıyla 83 kişiyle birlikte hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu ve 117 yıla kadar hapis cezası istenen Peker, geçtiğimiz cuma günü tutuksuz yargılandığı Adana 6"ncı Ağır Ceza Mahkemesi"ndeki duruşmaya getirilmedi. İstanbul"daki "Kelebek Operasyonu" nedeniyle Kandıra Cezaevi"nde tutuklu bulunan Peker"in avukatı, müvekkilinin ifadesinin talimatla alınmasını istedi.

Peker"in 1989"da 19 yaşındayken "6136 Sayılı Yasaya Muhalefet" suçundan 20 bin lira para cezasına çarptırıldığını belirterek sabıka kaydını mahkemeye veren avukat, “Bu cezasını ödedik. İsteseydik bu cezasını sildirebilirdik, o sabıkasız biridir. Anayasal düzeni bozmakla suçlanıyor. Oysa Türkiye"de ilk kez Türklük sitesini açan kişidir. İstanbul Organize Suçlar"da görevli amirler Adil Serdar Saçan ile yardımcısı Ahmet İhtiyaroğlu"nun meslekten atılması nedeniyle polisler intikam için Peker"le uğraşmaktadırlar. Şahsi ihtiraslarına mahkemeleri alet etmektedirler” dedi.
Mahkeme heyeti, Peker"in talimatla ifadesinin alınması isteğini reddederken duruşmaya getirilerek suçlamaların yüzüne okunup savunmasının alınmasına karar verdi.

YAĞMACILAR DIŞARIDA

Endüstri Holding eski Başkanı Mustafa Ertekin"in bir süre korumalığını yapan sanıklardan Cafer Aktaş ise holdingi yağmalayanların Ertekin ile ondan sonraki Başkan Ali Altunbaş olduğunu iddia etti. “Yağmacılar dışarıda biz içerdeyiz” diyen Aktaş şöyle dedi:

“Ben 3 yıl Mustafa Ertekin"in korumalığını yaptım. Mustafa Ertekin hakkında ne zaman dava açılsa benim hakkımda da açılıyor. Sanıklar arasında holdingin yöneticilerinden kimse yok. Holdingi yağmaladığım ispat edilsin vereceğiniz cezaya razıyım. Daha önce Kürşat Yılmaz çetesiyle yargılanıp serbest kaldım. Ancak, 3- 4 ay sonra tekrar başka bir çete suçlamasıyla karşınıza çıkarıldım. Asıl holdingi yağmalayan Mustafa Ertekin ile Ali Altunbaş serbest ben tutukluyum. Cezaevine girip girip çıkıyorum. 1 yılda 12 ay var, 11 ay cezaevindeyim.”

Aktaş bu savunmasının ardından tahliye edilirken duruşma, aralarında Endüstri Holdingin eski Başkanı Mustafa Ertekin ile şu andaki Başkan Ali Altunbaş"ın da aralarında bulunduğu tutuksuz sanıkların savunmalarının alınması için ertelendi.